Cirkus u BiH ligi

Array

Cirkus u BiH prvenstvu se nastavio. Momčad Posušja odstupila je iz natjecanja. Nakon samo dva odigrana kola Liga 13 je od danas Liga 12. Razlog istupanja je u nekim spornim odlukama koje je donosio savez BiH u posljednje vrijeme.

Zanimljivo je da se, bez obzira na odustajanje Posušja, i dalje ne zna koliko klubova ispada a koliko upada na kraju sezone. Još jedan od “logičnih poteza” bilo je objavljivanje rasporeda cijelog natjecanja samo dva dana prije početka prvenstva, a to je naravno učinjeno paralelno s donošenjem odluke o 13. prvoligašu, Bosni-Royal.

Bosna-Royal je zapravo ostatak ostataka nekoć slavnog kluba, prvaka Europe. No, bilo je to neko drugo vrijeme. KK Bosna je nedavno otišla u stečaj i to malo što je ostalo od kluba se udružilo s lokalnim niželigašem KK Royalom.

U svakoj normalnoj sredini je predviđeno da novostvoreni klub kreće iz najnižeg ranga natjecanja, no BiH savez je donio odluku da Bosna-Royal uđe u ligu dva dana prije početka prvenstva, baš kada su i objavili raspored cijele sezone.Naravno, svi dugovi su nestali preko noći, bivši igrači i osoblje svoja potraživanja mogu samo sanjati.

Sličan slučaj je savez napravio i s tuzlanskom Slobodom te Čelikom iz Zenice. Gdje je na primjeru Čelika u postojeći naziv kluba dodano samo slovo “O” (OKK Čelik) i svi problemi su nestali.

Da stvar bude još gora, klubovi iz Republike Srpske najavili su odustajanje i formiranje vlastite lige. Bio bi to definitivno raspad bosanskohercegovačke klupske košarke. Velika je šteta tako načinjena košarci, pogotovo zato jer je BiH poznata kao zemlja s puno talenata i velikih igrača.

Related Articles