CroHoops liga: Savica City nanizala četiri pobjede

Array

Nakon snježnom mećavom ometenog 7. kola svi su igrači željno dočekali utakmice 8. kola CroHoops zimske lige. Intenziteta pod obručima kao i uvijek do sada nije nedostajalo.

Sve su ekipe demonstrirale zavidnu razinu timske obrane protiv nekih od ponajboljih individualnih ofenzivnih virtuoza lige, a preciznost iza linije 6.75 bila je na zavidnoj razini.

Ekipa Savica Citya je u derbiju kola dokazala izvrsnu formu te je pomalo neočekivanom lakoćom pobijedila prvoplasiranu Folku (6-2), ostvarivši pri tome svoju četvrtu pobjedu u nizu.

Klaka 69ers i Novi Zagreb Dream Team su se pobjedama nad Bukovačkim Srcem i East Sideom još više na približili trenutno vodećoj Folki.

Novoformirana ekipa Zelina MythBustersa je u svojem premijernom nastupu u ligi ostvarila pobjedu za pamćenje protiv starosjedioca CroHoops lige, ekipe Trnje ShowStoppersa (1-6).

Rezultati, 8. kolo:

Folka vs. Savica City 73:94 (19:29, 12:29, 20:21, 22:15)

Probuđeni sastav Savica Citya je još jednom dokazao veliku formu te je u derbiju kola sa vodećim sastavom lige Folkom došao do svoje četvrte uzastopne pobjede ne ispuštajući vodstvo cijelim tijekom susreta. Čak je šest igrača Savice postiglo dvoznamenkasti broj poena, a u odsutnosti vodećeg strijelca krila Domagoja Raića još jednom je svoje odlično izdanje ponudio krilni centar Ivo Antunović koji je uz 19 poena dodao 19 skokova, 3 ukradene lopte i 2 blokade. Braniči Savice prodirali su sa svih strana i povratnim loptama hranili na trici otvorene šutere Ramljaka (16 poena, 4 trice), Popovskog (13 poena, 3 trice), Šveca (10 poena, 2 trice) i kapetana Tomasovića (8 poena, 2 trice). Ukupno je Savica postigla čak 13 trica u susretu! Najbitniju rolu u postavljanju takvog modela igre odigrali su playevi Megla (10 poena uz 7 asistencija) i svestrani Bosnić koji je u svojoj najboljoj CroHoops partiji uz 10 poena zabilježio čak 10 skokova uz 4 asistencije. S druge strane pak Folka unatoč relativnoj izjednačenosti u borbi pod obručima tijekom većeg dijela prvog poluvremena nije uspijevala kapitalizirati svoje pokušaje s linije slobodnih bacanja. Iako je vodeći igrač Folke i jedan od vodećih igrača lige Igor Ravlić već u prvoj četvrtini postigao 10 poena, igrači Savice su ga, sagradivši kolektivni bedem u srcu reketa, limitirali na tek 11 poena u preostalom tijeku susreta. Za Folku su standardno izdanje ponudili Saša Slišković (22 poena i 11 skokova), te Kalinić (15 poena i 11 skokova), dok je krilni centar sa NCAA preporukama Sven Sabljak ovaj puta stao na tek 6 poena uz 3 skoka.

Klaka 69ers vs. Bukovacko Srce 102:79 (25:16, 26:28, 22:18, 29:17)

Klaka je i bez ozlijeđenog warp playa Nenada Milkovića (vraća se na parket sredinom-krajem Siječnja 2013.) i bez korpulentnog Beloševića pod obručima ponovno dokazala visoku klasu nadigravši srčani sastav Bukovačkog Srca. Najveći dio posla je opet odradio izvrstan šuter Edo Mežnarić koji je postigavši 24 poena stao na prosjeku od 28.0 poena u posljednje tri utakmice. Odlični su u redovima 69ersa bili i Grgić (18 poena, 6 skokova) te krilni centar Miškulin (18 poena, 7 skokova, 7 asistencija) koji je uz raspoloženog Bošnjaka (12 poena, 6 skokova) ispod samog obruča itekako nadomjestio neigranje Beloševića. Sastav Bukovačkog Srca je unatoč deficitu visine u odnosu na Klaku većim dijelom susreta pružio solidni otpor. Play Cikron razigravao je uglavnom u tranziciji raspoložene Ćurkovića (21 poen, 16 skokova, 5 ukr.lopti) i Hlevnjaka (17 poena), a odlično se uklopila i prinova u sastavu Bukovačkog Srca, šuterski specijalist Ivan Miloloža koji je u limitiranoj roli s klupe demonstrirao raznovrsnost u vidu 10 poena, 4 asistencije i 3 ukr.lopte.

East Side Connection vs. Novi Zagreb Dream Team 85:86 (18:20, 17:15, 20:33, 30:18)

Susret dvije ekipe koje se s legitimnim pravom bore za ulazak u borbu za sam vrh tablice ponudio je nevjerojatno dozu adrealina i neizvjesnosti. U susretu koji je većim dijelom bio iznimno izjednačen i do samog kraja napet izuzetno jake obrane nisu našle lijeka za playa NDZT-a Marka Ivankovića (15 poena, 14 asistencija) i braniča/krilo ESC-a Tomislava Kovačevića (31 poen, 14 skokova, 5 ukr.lopti). Obojica su od protivničkih obrana konstantno radili skoro što su htjeli na gotovo nevjerojatno atraktivan i povremeno spektakularan način. Ipak defanzivni specijalac NZDT-a Sandi Bogovac (10 poena, 8 skokova) je napravio više nego solidan posao na vodećem strijelcu ESC-a Dariju Franjiću (25 poena, 5 trica, 7 skokova) što je pak omogućilo Novom Zagrebu da se rezultatski odvoji na 68:55 početkom posljednje četvrtine. Sastav ESC-a, čiji je “sidraš” Alen Trepalovac tijekom tjedna potpisao za prvoligaša Vrijednosnice Darda, sredinom je četvrte četvrtine odgovorio izuzetno agresivnom obranom po cijelom terenu te je na krilima braniča Zorice (16 poena, 6 skokova) i Kovačevića uspio izjednačiti na 85:85. No kada su svi u posljednjim sekundama susreta očekivali da susret uđe u produžetak nezaustavljivi play NZDT-a Marko Ivanković zaletio se u samo srce reketa ESC-a i prije samog zvuka sirene iznudio osobnu pogrešku Kovačevića te u tišini, nakon zvuka sirene kapitalizirao je jedno od dva bacanja za itekako vrijednu petu pobjedu mlade ekipe NZDT-a.

Trnje Showstoppers vs Zelina MythBusters 91:97 (19:25, 24:22, 20:25, 28:25)

Prinova u natjecanju, sastav Zelina MythBustersa je na najbolji mogući način započeo svoju prvu CroHoops kampanju. Iako sastavljen od veterana koji već duže vrijeme nisu igrali organiziranu košarku sastav Zeline je od samog početka susreta kreirao itekakve košarkaške muke sastavu Trnja, starosjediocu CroHoops lige od 2010. godine. Play Zeline Matija Frljak je tijekom cijelog susreta kontrolirao tempo i redove svoje kompaktne ekipe, ostvarivši pri tom čak 26 poena, 16 skokova, 6 asistencija i 3 ukr.lopte. Kapetan Antonio Radoš je u stilu iskusnog rutinera na najjednostavnije moguće načine, sigurnim skok šutevima s poludistance i dugačkim lijevim ulazima, tijekom čitavog tijeka susreta održavao sigurno vodstvo Zeline, te je svoju CroHoops premijeru zaključio sa čak 36 poena na svom kontu. Kod Trnja je čak pet igrača zabilježilo dvoznamenkasti broj poena, standardno su bez Lečića i Vulića pod obručima, predvodnici bili Erceg (27 poena, 12 skokova) i Horvat (24 poena, 6 skokova, 4 asistencije, 7 ukr.lopti), dok je povratnik u sastav Trnja, ex-kapetan rasformiranih Twisted Anklesa, swingman Jozo Tadić uknjižio 10 poena uz 9 skokova, 5 ukr.lopti i 4 asistencije. Priličnu količinu adrealina ponudila je četvrta četvrtina ovog susreta u kojoj je Trnje izrazito agresivnom obranom po cijelom terenu uspjelo doći na samo četiri poena zaostatka (86:90) ali Frljak i Radoš niti tu nisu poklekli te su odveli svoj sastav do pobjede za pamćenje. Za pobjednike Poldrugač je dodao 16 poena uz 4 asistencije, a Dananić 13 poena uz 5 skokova.

Više informacija o CroHoops zimskoj ligi dostupno je na www.crohoops.com.

Related Articles