Video: “Pokušaj ubojstva” Edwardsa nad Šarićem

Array

Ne možemo se oteti dojmu kako su u centru pažnje 13. kola regionalne ABA lige bili suci. Dok je jedan (pre)trpio fizički napad, drugi, naš sudac Srđan Dožai predomislio se prilikom dosuđene tehničke osobne pogreške.

No, sudački trojac koji je zaslužio dodatnu pozornost zbog blage odluke jest onaj s utakmice Igokea – Cibona.

Riječ je o Iliji Beloševiću, Draganu Neškoviću i Csabi Cziffri.

Vrhunac događanja dogodio se u 24. minuti susreta, kod rezultata 57:55 za vodeću momčad lige. Najtalentiraniji 18-godišnji hrvatski košarkaš, Dario Šarić prenio je loptu u ulozi playmakera te prešao coast-to-coast prema suparničkom košu gdje ga je divljačkim prekršajem zaustavio bivši Cedevitin centar, Corsley Edwards.

Naravno suci su bez dvojbe pokazali nesportsku osobnu pogrešku, no činjenica jest kako je taj prekršaj praktički kažnjen s tek dodatna dva slobodna bacanja. Bez dodatnih sankcija, što novčanih, što u obliku prisilnog odmora nekoliko sljedećih utakmica, što bez isključenja na samoj utakmici.

Prekršaj koji je, u neslanoj šali, djelovao kao “pokušaj ubojstva”, trebao bi biti na dnevnom redu direktora natjecanja, a hoće li tome doista biti tako vidjet ćemo u narednim danima.

Related Articles