Cedevita osvojila prvenstvo u mini košarci

Nakon što su u prva dva dana Prvenstva Hrvatske u mini košarci za dječake do 11 godina, koje se igralo u dvoranama OŠ Zapruđe i OŠ Kajzerica, bili bez poraza, mladi košarkaši Cedevite pod vodstvom trenerice Borke Kolaj u nedjelju su u polufinalu svladali Zagreb 33:12, a u finalu su bili bolji od Sonik Puntamike 60:24.

Cedevita je tako U11 prvenstvo u Mini košarci završila bez poraza i još je jednom pokazala koliko ima dobru školu košarke.

Osvojili smo naslov lakše nego što smo očekivali. Malo se zakomplicirala situacija u drugoj grupi, gdje je Ludbreg iznenadio Zagreb, tako da smo očekivano finale sa Zagrebom morali odigrati u polufinalu, ali smo i tu utakmicu odigrali odlično. U finalu smo protiv Sonik Puntamike ponovili dobru igru, kakvu smo protiv njih pokazali već u skupini. Presudio je naš kolektiv jer većina ekipa igru bazira na dva-tri pojedinca, a mi imamo širinu od 10-12 igrača. Imamo i kontinuitet nastupa i u sva tri dosadašnja izdanja Prvenstva Hrvatske u mini košarci mi smo bili u finalu. Isto tako, moram spomenuti da smo se plasirali i na završnicu U9 prvenstva, tako da mogu reći da sam jako zadovoljan kako smo se prezentirali. Možda u toj dobi ne treba isticati pojedince, ali jedan momak je sa svojim pristupom, vedrinom, optimizmom i borbenošću zaslužio da ga izdvojim, a to je Tonko Škugor”, nakon osvojenog naslova rekao je voditelj Škole košarke Cedevita Dejan Jovović.

Polufinale

Zagreb – Cedevita 12:33 (7:8, 0:8, 1:9, 4:8)
Cedevita: Tonko Škugor 8, Bruno Bubalo 7, Ante Skelin 5, Lovro Jagić 4, Domagoj Šuto 4, Viktor Crnojević 3, Marko Ivanković 1, Franko Živko 1, Toni Grašo 0, Roko Grašo 0, Vedran Gugić 0, Roko Dumanić 0, Ivan Pavić 0, Arijan Krčelić 0

Finale

Cedevita – Sonik Puntamika 60:24 (22:12, 16:0, 11:4, 11:8)
Cedevita: Bruno Bubalo 13, Tonko Škugor 9, Arijan Krčelić 8, Ante Skelin 6, Marko Ivanković 6, Franko Živko 4, Toni Grašo 2, Roko Grašo 2, Vedran Gugić 2, Domagoj Šuto 2, Ivan Pavić 2, Viktor Crnojević 2, Lovro Jagić 2, Roko Dumanić 0