Cedevita se vratila iz ponora da bi ponovno izgubila

Vitamini su današnjom utakmicom došli do svojeg četvrtog poraza za redom. Mnoge stvari ne funkcioniraju u zadnje vrijeme u taboru hrvatskog prvaka te će , ako se uskoro ne trgnu, ova sezona završiti kao jedna od slabijih u posljednjih par godina. U današnjoj utakmici od početka se vidjelo da Zagrepčani igraju bez energije i da će na takav način teško ostvariti pobjedu. Trento je vodio tijekom cijele utakmice te je na kraju zasluženo slavio s rezultatom 77:81


Eurokup, 5. kolo, 31. siječanj

Cedevita – Dolomiti Energia Trento 77:81 (23:28, 11:14, 16:24, 27:15)

(Krušlin 21, Musa 13 – Franke 21, Silinks 16)


Vitamini su se držali u egalu prvih pet minuta, a nakon toga raspad sistema. Igrači Cedevite su igrali bez energije u obrani, a u napadu su se držali samo šuta za tri poena. Takvu igru je Trento znao iskoristiti te je pametnom igrom ubrzo napravio manju seriju. Jure Zdovc je pokušao svoju ekipu trgnuti i održati iznad vode, ali je svojim čestim rotacijama napravio veću štetu za svoju ekipu nego korist. Iako nisu igrali dobro, Vitamini su solidno šutirali, pa im Talijani u prvom dijelu ipak nisu previše pobjegli.

U trećoj četvrtini gledali smo igru bez glave i repa obje momčadi. Trento je počeo pogađati svoje šuteve te je na krilima Suttona i Silinksa došao na čak plus 21. U tom trenutku svi su mislili da je ova utakmica gotova. Zagrepčani su ponovno izvukli “zeca iz šešira” te su se uz vratili iz mrtvih teško pogođenim tricama Krušlina i Perkovića. Uspjeli su doći na minus četiri. No, ipak je ovdje riječ o Cedeviti koja nakon što se ponovno vratila iz ponora nije uspjela iskoristiti bezidejnu igru Trenta te su Talijani na kraju sačuvali pobjedu.

Vitamini su ponovno izgubili, ali treba se spomenuti odlična igra mladog Tonija Perkovića koji je pokazao da se na njega može računati

Nakon ove utakmice Cedevita je u Top 16 fazi ostvarila pet poraza te će se morati vaditi protiv Budućnosti u sljedećem kolu kako ne bi napustili ovu fazu Eurokupa bez pobjede.