Cibosi zaledili Kaštela

Šuterski raspoloženi Cibosi bez problema su odradili utakmicu protiv Kaštela. Iako bez ponajboljih igrača, Uljarevića i Žorića koji su odsutni zbog reprezentativnih obveza, Cibona je potpuno pregazila posljednu momčad prvenstva. Očekivana pobjeda za momčad Ante Nazora koji nije puno potrošio svoje najiskusnije igrače, Tomasa i Rozića.


HT Premijer liga, 25. veljače

Cibona – Ribola Kaštela 109:49 (26:8, 17:14, 34:14, 32:13)

(Gilbert 25, Bilinovac 15(10as), Ćorić 14 – Kljajić 21)


Ante Nazor je dao priliku momcima s klupe koji su dobiveno iskoristili na najbolji mogući način. Rozić i Tomas su igrali 10-ak minuta i odradili kvalitetan posao u ograničenoj minutaži. Vrijedi istaknuti i debitantski nastup mladog juniora Jularića koji je na kraju ubacio šest poena.

Već nakon prvih deset minuta utakmica jer izgubila svoju neizvjesnost. Semafor je pokazivao 26:8 i stvari su bile riješene. U nastavku utakmice Vukovi nisu posustali. Igrači koji su dobili priliku htjeli su se dokazati treneru pa su “grizli” svih 40 minuta i do kraja potpuno “pojeli” goste.

Pohvalno je što je i trener gostiju, Žitko, dao priliku golobradim klincima bez obzira na rezultat koji je ionako bio očekivan. Najbolji na terenu bili su Bilinovac i Gilbert, inače dva najagresivnija igrača Cibone (ako se izuzme Rozićev lakat). Cibosi su potpuno nadskakali svoje današnje protivnike (48 – 21), a uz to su ubacili čak 16 trica te očigledno nisu imali nikakvu mentalnu blokadu.

Gilbert je ubacio pet trica i završio utakmicu na 25 poena, dok je Bilinovac ubacio 15 i uz to podijelio 10 asistencija. Kod gostiju je jedini raspoložen bio slavonski bek, Matej Kljajić.