Prošlogodišnji prvak Istoka krenuo s pripremama

Košarkaši Belišća započeli su nove pripreme za sezonu 2013/2014 prije 10-ak dana. Uvodnim govorom predsjednik kluba Zoran Uranjek i trener Antun Katalenić obratili su se igračima sa čestitkama na odličnoj prošloj sezoni i željama da se i ove godine ponovi sličan scenarij.

Nakon odlične prošle sezone, u kojoj su treći puta osvojili naslov najbolje ekipe na Istoku i osvojili odlično treće mjesto u kvalifikacijama za prvu ligu, prošlogodišnji prvaci kreću u novu sezonu. Treninzi se odvijaju na nogometnim terenima u Belišću, gdje igrači “pune pluća” za cjelosezonske napore koji ih očekuju, dok se drugi dio odvija u dvorani gdje je u planu tehničko – taktičko “dorađivanje” igrača.

Trener Katalenić rekao nam je sljedeće:

“U novu sezonu ekipa Belišća ulazi sa istim ambicijama kao i prošle godine, a to je biti u samom vrhu. Imperativ osvajanja prvog mjesta niti ove godine nije stavljen pred mene i moju ekipu, ali po tradiciji rezultata i renomea kluba, od nas se očekuju uvijek najbolji rezultati. Kod nas je uvijek običaj da se okupljamo sredinom mjeseca kolovoza, redovito prije svih ostalih ekipa. Treniramo 4 puta tjedno i mogu reći da sam za ovih nepuna tri tjedna apsolutno zadovoljan sa odazivom igrača na treninzima, kao i samim pristupom”

Ima li novosti što se tiče igračkog kadra?

“U novu sezonu ulazimo bez četvorice igrača od prošle godine. Sa nama više nisu Boris Hartman, Nikola Peternek, Marko Bušić te Dino Dogan. Nama je žao što oni više nisu sa nama, jer su to sve bili domaći igrači i odlični dečki, ali koga nema, bez njega se mora i mi im se svi skupa zahvaljujemo ovim putem na svemu što su dali za klub. Od novih igrača za sada nam je pristupio Damjan Blažević iz Valpova, a uskoro bi mu se trebao pridružiti i njegov mlađi brat Zvonimir.”

Što očekujete od predstojeće sezone?

“Kao što je rečeno, imperativa nema, ali samim spomenom imena našeg kluba samo se nameće, na što su svi već i navikli, da mi budemo pri vrhu, pa ću tako i ekipu i pripremati. Smatram da će sezona biti zanimljiva, pošto će na nas svi ići sa “punim gasom” jer mi ove sezone moramo opravdati i obraniti prošlogodišnji naslov, što je uvijek puno teže nego ga osvojiti. Svakako očekujem i da će se i kroz ovu sezonu afirmirati još naših mladih igrača, koji iz sezone u sezonu pokazuju da se na njih može računati, pogotovo ove sezone kada smo već na početku priprema ostali bez četvorice starijih igrača.”

“Veći teret ponijet će, naravno, oni najstariji…Markota, Preglej, Čamagajevac, Vidaković i Soldo, ali ništa manje ne očekujem ni od Mikulića, braće Gradinjan, Ikića, Ante Solde, braće Blažević. Smatram da bi baš ti igrači ove godine trebali doći do izražaja u potpunosti, što zbog pravila zaštićenog igrača, što zbog odlaska četvorice spomenutih igrača, pa se automatski tu otvara više prostora za njihovu minutažu, a na njima je da meni kao treneru pokažu da zaslužuju mjesto na parketu.”

Imate li u planu i neke prijateljske utakmice?

“Naravno. Pošto treniramo tek nepuna tri tjedna, noge su još “teške” i nismo pravo još radili sa loptom, utakmice smo tempirali za početak 9.mjeseca, kada ćemo potpuno preseliti treninge u dvoranu te tako podizati formu za početak prvenstva, koje je predviđeno za sredinu listopada, kao i uvijek do sada. Svi igrači dobiti će priliku da se kroz pripremne utakmice nametnu za minutažu i da meni kao treneru stvore “slatke brige” oko sastavljanja ekipe.”

Možete li nam reći na koje igrače računate kao seniore ove godine?

“To su redom sljedeći igrači: Damir Markota, Kristijan Preglej, Hrvoje Čamagajevac, Goran Vidaković, Marko Soldo, Josip Lipovac, Ivan Tomić, Filip Peterzdorfer, Ivan Vezmarović, Ivan Ivić, Matko Dumančić, Marko Mikulić, Tin Ikić, Damjan Blažević, Patrik Fumić, Luka Aničić, Toni Gradinjan, Nino Gradinjan, Ante Soldo, Zvonimir Blažević.”

Na kraju se Katalenić zahvalio na podršci u prošloj sezoni.

“Zahvalio bih se ovim putem u ime uprave kluba, u ime igrača i u svoje ime svim navijačima koji su nas pratili prošle sezone, što kroz prvenstvo, što kroz kvalifikacije i koji su nam redovito bili šesti igrač na utakmicama i koji su nas vodili do prošlogodišnjeg uspjeha i nadam se da ćemo i ove godine imati njihovu podršku.”

Usporedno sa seniorima, u klubu su svoje aktivnosti započele i sve ostale kategorije. Tako su treneri Nikšić, Koprivnjak i Čamagajevac okupili svoje kategorije i također započeli pripreme za svoja natjecanja i razne turnire.