Veliki derbi u Trnskom u subotu

Ove subote u 18 sati u dvorani Trnsko gostuje, nakon Ekaterinburga, najjača ekipa s kojom je Novi Zagreb imao priliku odmjeriti snage. Good Angels Košice sve su drugo, samo ni “anđeli” prema svojim protivnicama. To dokazuju i rezultati Srednjeeuropske lige, u kojoj su, kao i Novi Zagreb, bez poraza. Ekipa iz Košica je najveće iznenađenje prošlogodišnje Eurolige, gdje su iznenađujuće stigle do završnog turnira osmorice (Final 8), a tamo su postigle nešto što se malo tko nadao – ušle u polufinale i na kraju bile četvrte.

“Dobri Anđeli” su osnovani 2001. godine, devet puta su osvajale slovački kup, deset puta su uzastopce (od 2004 do danas) prvakinje Slovačke, lani su osvojile premijerno izdanje MEL-a, ta, kako smo rekli, u utakmici za treće mjesto ELW izgubile su protiv još jednog iznenađenja, Bourges Basketa iz Francuske 57-65 i time osvojile 4. mjesto u Europi.

Sastav iz Košica čine odlične igračice, u najvećem broju strankinje. Tu je Miljana Bojović, srpska organizatorica igre, Abdi Farhiya, 188 cm visoku bek šuter iz Švedske, Tijana Krivačević, Srpkinja s mađarskim državljanstvom, Amerikanka Marhies Aida, Poljakinja Zietara Magdalena te dvije svakako najbitnije igračice, sjajni bjeloruski centar (pamte je naše reprezentativke) Yelena Leuchanka i iskusni krilni centar, sjajna WNBA igračica, Planette Pierson iz SAD-a. Uz sve to, tu su neke od najboljih slovačkih igračica, kao npr. Lucija Kupičkova.

Želimo pokazati da možemo igrati i sa najboljim ekipama u Europi. To će nam biti poticaj za Euroligu. Ova naša ekipa ima jedan karakter, igra najbolje kad je najteže – to smo pokazali i protiv Pečuha u prošloj utakmici. Ipak igramo doma, i nnastojati ćemo ostati nepobijeđeni, iako će to biti teško. Košice su sjajna ekipa, popunjena na svim mjestima, ali i Novi Zagreb je takav. Na svakom mjestu imamo po dvije odlične igračice, i apsolutno smo se spremni potući. Želimo ostati neporaženi.” – najavio je utakmicu trener Novog Zagreba, Vladimir Ivanković.

“Dolazi nam ozbiljan euroligaš, najjači protivnik do sada. Sigurno je da nas očekuje težak meč kao uvod u euroligaško natjecanje. Pozvala bih publiku da dođu i da nam pomognu da nastavimo s pobjedama!” – želja je ponajbolje Lupice u dosadašnjem tijeku sezone, Milice Dabović.

Subota nudi veliki derbi, najbolju slovačku protiv najbolje hrvatske ženske košarkaške ekipe. Vrijedi doći u 18 sati u Trnsko, ove dvije ekipe zaista imaju što pokazati. Koncentracija kvalitete na parketu garantira upravo to – pravu košarkašku poslasticu.