Četvrtak, 30 lipnja, 2022
More

  Đakovo želi kvalifikacije u svom gradu

  Košarkaški klub Đakovo ove će se sezone okititi naslovom prvaka Druge lige Istok za sezonu 2017/2018. Na Istoku je ostalo još jedno kolo, no Đakovčani su već odavno osigurali naslov najbolje ekipe na Istoku. Potpuno zasluženo jer su ove sezone igrali definitivno najbolju košarku na Istoku.
  Kao što većina već zna, ove sezone sustav kvalifikacija je promijenjen pa će se tako umjesto mini lige, održati petodnevni turnir, a organizaciju će dobiti grad koji ponudi najbolje uvjete za sve drugoligaše.
  Upravo iz tog razloga Đakovčani su prije nekoliko dana poslali službenu kandidaturu u HKS, sa nadom da će ista biti prepoznata kao najbolja. Kako savez od ove sezone izlazi klubovima u susret, prije svega sa one financijske strane, Đakovčani zasigurno i tu vide također još jednu pogodnost za svoj grad. Naime, cijene smještaja i boravka posvuda u Slavoniji pa tako i u Đakovu u najmanju ruku su konkuretne.
  Još jedan od razloga koji bi Savez mogao uzeti u obzir je taj da, ukoliko se već toliko želi popularizirati košarka u svim dijelovima, prije svega u Slavoniji, u ovom dijelu Hrvatske već dugo nije održavalo nešto slično u kategoriji seniora. Đakovčani su se već i pokazali kao odlični domaćini, organizirajući Poluzavršnicu pretkadetskog turnira prošle godine sa velikim brojem posjetitelja i na zadovoljstvo svih sudionika.
  Ovim bi se turnirom sigurno privukao velik broj gledatelja u dvoranu u Đakovo, koje također ima što i pokazati što se tiče turističke ponude, kako u samom gradu, pa tako i do okolice, prije svega mislimo tu na blizinu Osijeka, Baranje i svega dobrog što se nudi u Slavoniji. Ako se uzme u obzir da su Osijek, Belišće, Slavonski Brod, Požega i drugi gradovi na Istoku uvijek bili rasadnici mladih talenata, a od Đakova su udaljeni maksimalno 40-ak min vožnje automobilom, sigurno je da bi i te klubove i njihove kategorije turnir uvelike zanimao. Uz to, Grad Đakovo i županija Osječko-baranjska ovom projektu daju maksimalnu podršku i smatraju ga potrebnim lokalnoj zajednici. Prilika za praznik košarke u Slavoniji je tu.
  Na potezu je HKS na kojemu je zadaća evaluirati sve pristigle prijedloge i vrlo brzo donijeti odluku.

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave