Petak, 27 svibnja, 2022
More

  Damir Markota nakon rastanka:”Ja sam bio najveći cibonaš u klubu!”

  Jedna od glavnih košarkaških vijesti u posljednjih tjedan dana je raskid ugovora Cibone i Damira Markote. Sukob između Vladimira Jovanovića i popularnog Šveđe eskalirao je protiv Gorice, a o odgovornosti vodstva kluba iz Savske pisali smo prije dva dana. U razgovoru za Sportske novosti o cijeloj situaciji je progovorio i sam Markota.

  “Iz mog kuta gledanja, bilo je to nešto što se događa u svakoj svlačionici, nešto normalno kad gubiš u poluvremenu. Duga mi je karijera, vjerujte da sam svjedočio i puno gorim situacijama od ove. Kad si s nekim neprekidno šest mjeseci, po šest, sedam, osam sati dnevno, sasvim je normalno da ponekad stvari puknu i, kažem, prema svojem iskustvu, to nije ništa neobično. Bilo je takvih situacija jako puno.” – priča Damir te nastavlja.

  “Ne volim pričati o sebi, iako vjerujem da sam mogao pomoći. Klub, međutim, ima svoju filozofiju, klub je iznad svega.”

  Markota ne skriva kako je karijeru htio zaključiti u dresu Cibone, a već ‘okrnjeni’ roster sada je još skromniji jer Cibosi za kraj sezone više nikoga ne mogu dovesti.

  “To je najgore od svega. Sada ulazimo u taj najzanimljiviji dio sezone, onaj za koji se živi, za koji se trenira. I ja se osjećam kao pobjednik, ja uživam o tome da nešto osvojim, volim podići taj trofej, ali sada sve pada u vodu. Hvala Bogu, nešto sam osvojio u svom životu, pa eto, neću biti bez toga. I ovo nije moj kraj, još ću igrati, ne znam na kojoj razini, ali sada prvo idem zaliječiti tu “Ahilicu”, pa ćemo vidjeti.”

  28.02.2021., Zagreb – ABA Liga, KK Cibona – KK Split. Damir Markota, Ivan Perasovic.
  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

  U ovoj priči klub je stao iza trenera koji je pod Toranj stigao tek prije dva mjeseca, dok je Markota prvi put stigao prije dva desetljeća.

  “Znam samo jedno, većeg cibonaša u klubu od mene tamo nema! Ja sam ono dijete koje je stiglo iz Švedske, radio tu godinama u omladinskom pogonu, isti sam onaj koji je donio u klub veliku odštetu kad je odlazio u NBA. Ma, ne bih tu komentirao puno stvari, ali ponavljam, većeg cibonaša od mene tamo nema. Možemo sad postaviti i pitanje i zašto se rješavaju igrača kojima je Cibona sve, jer ja nisam prvi takav slučaj, zašto u klubu više nema igrača iz starijih generacija. Klub očito ima svoju verziju i svoj put. Zašto su stali iz trenera, ne znam. Dogovorili smo se da je tako najbolje. Trener je trener, igrač je igrač. Znam samo da većeg cibonaša od mene nema.”

  Cijeli razgovor možete pročitati OVDJE. 

   

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave