Dobar nastup Bendera i Žižića nedovoljan; ASVEL odnio pobjedu

U nadoknadi 30. kola Eurolige na Uskrs su snage odmjerili Maccabi Tel Aviv i ASVEL. Francuzi su odnijeli pobjedu 67:74. Bila je to prva pobjeda neke francuske momčadi u Izraelu još od 1996. godine. Dobre partije su u porazu Izraelaca upisali Dragan Bender i Ante Žižić.

Loša šuterska večer domaćina koštala bila je previše te se s četiri trice iz 20 pokušaja ipak u Euroligi teško odnosi pobjeda. Francuzi su sjajno odradili drugu i treću dionicu gdje su stekli čak 17 poena viška. Maccabi se približio u završnici, ali to nije bilo dovoljno da ozbiljnije ugroze ASVEL.

Francuzi su inače sjajno šutirali s 47% preciznosti šuta za tri poena, a ključni čovjek utakmice bio je Norris Cole, inače bivši igrač Maccabija. Bivši dvostruki NBA prvak s Miami Heatom je završio susret na 17 poena te je pritom postigao neke ključne poene u završnici kako bi sačuvao prednost.

Dragan Bender bio je najraspoloženiji kod Maccabija s 15 poena i osam skokova. Ante Žižić se priključio s 12 poena i također osam skokova.

Related Articles