Damjan Rudež: “Ja sam NBA fanatik”

Array

Početak desetog mjeseca tradicionalno u NBA svijetu označava buđenje iz ljetnog sna jer upravo tada počinju pripreme ekipa za predstojeću sezonu. To istovremeno označava i početak inflacije novinarskih tekstova, intervjua i izjava igrača. Nemirno je i u kampu Indiana Pacersa, a hrvatski reprezentativac Damjan Rudež također je prošao obred inicijacije, odnosno upoznavanje s novinarima i ludilom NBA pripremnih kampova piše portal NBACro.

Rudež se za početak morao predstaviti, jasno i glasno izgovoriti svoje ime i prezime kako novinari ne bi imali nedoumice u budućnosti. Istaknuo je da mu je nadimak Damo, što je novost u odnosu na do sada poznati nadimak Rudi, ali valjda je tako odlučila svlačionica Pacersa. Upitan zašto tako kasno dolazi u NBA Damjan je odgovorio: Bio sam na draftu 2008. godine, nitko me nije odabrao ali to me nije spriječilo da i dalje igram košarku i vjerujem da jednog dana mogu zaigrati u NBA ligi. Vjerujem da će mi puno pomoći moj kolega iz svlačionice Luis Scola koji je isto tako relativno  kasno došao u NBA.

Spomenuo je Rudež i Hrvatsku kada su ga novinari pitali o dosadašnjoj karijeri: Dolazim iz Hrvatske, malene zemlje ali s bogatom i velikom košarkaškom tradicijom. Imali smo velike igrače u NBA ligi, talentirani smo za košarku i imamo sjajne košarkaške škole.

Novinare je zanimalo i kako se osjeća u novom okruženju i kako će se priviknuti na drugačiji stil košarke: Malo je čudno, ovo je novi grad, nova država i posebna je atmosfera ali naviknuti ću se jako brzo. Što se košarke tiče, košarka je u osnovi svugdje ista, nije to nuklearna znanost. Svakako da će biti nekih aspekata u igri kojima ću se morati bolje prilagoditi nego do sada –  objasnio je Rudež i dodao kako je njegovo najjače oružje šut za tri s kojim na treningu do sada nema problema.

Damjan je opisao  i što ga impresionira kod NBA igrača, otkrio je Rudež i svoje košarkaške idole te koliko često je gledao NBA zadnjih sezona. Kompletan članak pročitajte na portalu NBACro.com.

Related Articles