Damjan Rudež seli u Minnesotu

Array

Indiana Pacersi vrlo su aktivni na tržištu igrača ovoga ljeta. Zbog najavljene brže igre koju će gajiti iduće sezone već su napravili nekoliko igračkih rošada. Najnoviji potez napravili su sinoć kad su u Minnesotu poslali hrvatsko reprezentativno krilo, Damjana Rudeža, a zauzvrat dobili Chasea Budingera.

29-godišnji Rudež prošle je sezone potpisao trogodišnji ugovor s Pacersima i već u svojoj prvoj NBA sezoni pobrao velike simpatije navijača Indiane koji nisu baš zadovoljni ovim potezom kluba. Srećom Rudež ovu razmjenu nije uzeo previše k srcu i razumije kako je sve to samo dio posla.

“Bio sam spreman na to. Svjestan sam da se to može dogoditi bilo kome. To je nešto što dolazi s poslom. Nije osobno i ne uzimam to k srcu. Potpuno sam svjestan da Larry [Bird] i cijela organizacija rade poteze kako bi složili, po njima, najbolju moguću ekipu”, izjavio je Rudež nakon razmijene.

Indiana je prije ove razmjene u Los Angeles Lakerse poslala svog prvog centra Royja Hibberta, a San Antonio Spursi su im “preoteli” veterana Davida Westa. Nažalost, Damjan dolazi u Minnesotu koja je poprilično zasićena igračima na poziciji krila pa je pitanje kakvu će minutažu naš reprezentativac tamo imati. Niti malo ohrabrujuća nije ni izjava većinskog vlasnika Timberwolvesa koji je rekao kako Rudež ne popunjava poziciju koju su oni tražili niti je on osoba koju su tražili već su Pacersi bili zainteresirani za Budingera i ovi su im omogućili taj potez.

Ipak Minnesota se neće samo tako odreći Rudeža, glavni trener Flip Saunders nakon razmijene je izjavio kako je zaintrigiran Damjanovim šuterskim dometom te će ga pozvati u kamp gdje će mu dati priliku izboriti svoju minutažu.

Rudež je prošle sezone odigrao 68 utakmica za Indiana Pacerse, a prosječno je bilježio 4,8 koševa, 0,7 skokova i 0,8 asistencija u 15,4 minuta.

Related Articles