#234

Dan odluke za Hrvatsku

Danas u 17:45 reprezentacija Hrvatske odigrat će posljednju utakmicu u prvom dijelu natjecanja, a protivnik će ovaj put biti nezgodna Češka.

Sjajna utakmica naše reprezentacije sinoć protiv Slovenije zakomplicirala je stanje u skupini. Španjolska, Hrvatska i Slovenija imaju tri pobjede i jedan poraz, a najdeblji kraj izvukla je Hrvatska i nalazi se na trećem mjestu. S dvije pobjede i dva poraza, Češka puše za vrat našim izabranicima, a današnji dvoboj izravno će odlučiti koja će momčad nastaviti natjecanje, a koja otići kući.

Hrvatska danas najveću pozornost mora obratiti na najboljeg češkog igrača, Jana Veselyja, člana Washington Wizardsa. On predvodi svoju momčad u broju koševa, ukradenih lopti i blokada, a s 11.3 skokova po utakmici najbolji je na ovom natjecanju. Težak zadatak imat će Ante Tomić, koji mora češku zvijezdu držati što dalje od table.

Naša glavna opcija u napadu i dalje je Bojan Bogdanović, no pitanje je hoće li imati dovoljno snage, budući da je sinoć igrao gotovo cijelu utakmicu. Opet se očekuje više od Tomića, koji nikako da odigra utakmicu na razini svojih nastupa za Barcelonu.

Stvar je poprilično jednostavna: Češka mora zatvoriti Bogdanovića, a Hrvatska Veselyja. Ključnu ulogu danas bi mogla imati klupa naše reprezentacije, a ako Damjan Rudež i danas bude raspoložen, a obrana na jučerašnjoj razini, Česi će biti oni koji će pakirati kofere.