Jan Vesely: Čeka nas teška utakmica protiv Hrvatske

Array

Nakon jučerašnje visoke pobjede i dominantne igre protiv Gruzije, izjave za portal Crošarka dali su nam najbolji igrači Češke, Jan Vesely igrač Washington Wizardsa i Jiry Welsch, dirigent igre češke, koja igra najbržu košarku na prvenstvu i ugodno su iznenađenje.

Veselog se sjećamo iz vremena kada je odlično igrao za Partizan, visok, skočan s ne previše kila, a sada nakon dvije sezone provedene u NBA ligi gdje igra za Washington Wizardse, dobio je desetak kila mišića i izgleda još skočniji, dominantniji, a zakucavanja su mu strašna i prava ga je uživancija gledati uživo na terenu u suradnji sa veteranom i iskusnim razigravačem Welschom.

Evo što je Vesely rekao na tečnom srpskom jeziku koji je jako dobro naučio kod Dule Vujoševića u Partizanu, nakon pobjede protiv Gruzije: “Upravo smo završili tešku utakmicu protiv Gruzije. Sada se moramo dobro odmoriti i pripremiti za utakmicu protiv Hrvatske koja će biti jako teška jer se igra za prolaz dalje. Mi smo došli na ovaj EuroBasket da damo sve od sebe, trudimo se,  i da vidimo šta možemo. Nemamo pritiska, mi igramo našu igru. Igramo jako brzo od početka prvenstva, to smo htjeli i nastaviti ćemo tako. Nećemo mijenjati našu igru niti protiv Hrvatske jer ovo funkcionira dobro, ali možemo igrati i poziciono pet na pet.”

Vesely na EuroBasketu dijeli treće mjesto liste strijelaca sa našim Bojanom Bogdanovićem. prosjek im je 18,5 poena po susretu, a češki letač je i najbolji skakač prvenstva s 11,3 skokova po susretu.

Nakon njega izjavu nam je dao i Welsh, koji je u svojoj karijeri odlično igrao na Europskim terenima, a igrao je i u NBA ligi za velike Boston Celticse.

“Nitko nije očekivao da ćemo biti tako dobri, ali evo nas, tu smo sa šansom da se plasiramo u drugi krug natjecanja. Dobri smo, napredujemo, o tome smo govorili prije prvenstva. Imamo talentirani tim i mislim da protiv Hrvatske imamo dobrih izgleda. Španjolskoj, Sloveniji fale neki igrači, Hrvatska je ostala bez Marka Tomasa prije početka prvenstva, sve te momčadi je to pogodilo jer se ne stignu odmoriti i regenerirati pošto se igraju utakmice dan za dan. Mi smo tu u prednosti jer nemamo tih problema.”

Toliko iz češkog tabora uoči sudbonosne utakmice protiv Hrvatske koja počinje danas u 17.45 sati.

Related Articles