Danko Branković dugoročno s Bayern Münchenom

Nakon jednogodišnje posudbe u srpskoj Megi, Danko prelazi kod trenerske veličine Pabla Lasa.

Nastavlja se sjajan razvojni put našeg mladog hrvatskog centra Danka Brankovića. Potpisao je prošle godine dugogodišnji ugovor s Bayern Munchenom koji će od iduće sezone voditi legendarni španjolski trener Pablo Laso koji je poznat po odličnom radu s mlađim igračima.

U osam godina u Real Madridu, Laso nije samo osvajao naslove, već je pokazao i hrabrost i znanje da na teren postavi mlade igrače, izdržao je njihove pogreške i pritisak javnosti. S njim na čelu debitiralo je 11 mladih igrača, među njima i zvijezda Luka Dončić. Ostali njegovi “proizvodi” u NBA ligi su Willy Hernangomez, Nikola Mirotić, Usman Garuba…

Pablo Laso i sportski direktor Daniele Baiesi već su objavili ove osobne podatke, a.  sada su službeni: Danko Branković braća  se u München s posudbe iz Mega Basket.

“Nakon vrlo solidnog razvoja u zahtjevnoj ABA ligi, konačno dočekujemo Danka, dosta je fizički i tehnički napredovao i dat će nam dodatnu dimenziju u prednjem terenu, rekao je sportski direktor Baiesi o centru Brankoviću.“

Bayern je prije godinu dana potpisao dugoročni ugovor s Dankom Brankovićem i odmah ga posudio beogradskom klubu KK Mega Basket. 23-godišnji Hrvat, visok 2,16 metara, došao je iz zagrebačke Cibone, a zadnji put je igrao za finalista kupa Srbije Megu u uvjerljivoj trećoj profesionalnoj sezoni u Jadranskoj ligi s prosjekom od 12,7 koševa (šut iz igre 63%) i šest skokova.

Branković je u Mega Basketu bio suigrač Mateju Rudanu (22), koji također dolazi iz omladinskog pogona FCBB-a. Hrvatski krilni igrač (12,8 poena) sada seli, ponovno na posudbu, u CB Breogán u španjolski ACB.

Danko nastavlja koloniju Hrvata u njemačkom velikanu Bayernu. Nakon što je Slaven Rimac proveo posljednje tri sezone kao pomoćnik Andrei Trinchierriju te nakon Rudana, Danko će se od iduće sezone boriti s najboljim europskim centrima u Euroligi.

Ispravan put Brankovića se nastavlja. Nakon kaljena u domaćoj, a zatim i regionalnoj ligi pokazat će od ove sezone svoj potencijal i u Euroligi. Bez preskakanja stepenica ide korak po korak ka najjačoj ligi svijeta.

Related Articles