Toni Garma odlazi iz Hrvatske u Real Madrid!

Mladi hrvatski košarkaš, Toni Garma, u redove najtrofejnijeg europskog kluba stiže iz Novog Zagreba čije je boje prethodno više nego uspješno branio.

Toni ima 12 godina i sin je nekadašnjeg hrvatskog košarkaša Nikole Garme, a pozornost sportske javnosti na sebe je privukao prije nekoliko mjeseci kada je u utakmici protiv Cibone zabio nestvarna 73 poena – njegov tim u tom je dvoboju slavio s rezultatom 94-73.

S obzirom da je talentom odskakao od svog uzrasta, Toni je igrao i za starije selekcije Novog Zagreba. Igrački potencijal i kvalitete koje je prikazivao na terenu iz utakmice u utakmicu nisu prošle nezapaženo. Primijećen je od skauta madridskog kluba te je u travnju dobio poziv da se priključi ekipi Reala kao gost na FIBA Castelldefels U-13 turniru, najvećem za taj uzrast u Španjolskoj.
Na tom je turniru još jednom zasjao u punom sjaju i oduševio sve prisutne. U šest odigranih utakmica postigao je čak 170 poena, a postavio je i rekord turnira s 57 postignutih poena u jednom dvoboju. Real je na koncu zauzeo drugo mjesto nakon što je u finalu poražen od Barcelone, no Garma je svojim igrama uspio oduševiti ljude u Real Madridu pa su ga odlučili zadržati. Toni će tako svoj košarkaški put nastaviti u španjolskoj prijestolnici.
U matičnom klubu  ponosni su na uspjeh svog mladog igrača, kao i na činjenicu da je rad kluba prepoznat od strane najtrofejnijeg europskog kluba: – ‘Iznimna nam je čast što je rad našeg kluba prepoznat te smo, prije svega, neizmjerno ponosni na Tonija kojega je najveći europski klub uočio i pozvao da bude član njihove ekipe.’ – izjavili su iz MKK Novi Zagreb

Related Articles