Vrijednosnice Darda: Poraz od Križevaca bio bi neuspjeh

Array

Nakon dva uzastopna poraza od Zagreba i Kvarnera, Križevčani putuju na neugodno gostovanje u Dardu kod momčadi koja ima isti omjer pobjeda i poraza (3-4).

Brokeri su u boljoj poziciji i lagani su favoriti. Povećano im je samopouzdanje nakon pobjede u slavonskom derbiju protiv Đure Đakovića i tijesnog poraza u Sinju, a i pokazalo se da je u ligi velika prednost domaći parket.

Vrijednosnice su sve svoje pobjede izborili u Dardi, u jedinom porazu na svom terenu pružili su dobru igru protiv favoriziranog Zagreba. Ponajbolji igrač u ekipi Senada Muminovića je Mate Peraica, prvi strijelac ekipe sa 16 poena po utakmici uz daleko najbolju valorizaciju.

Renato Martinko, sportski direktor kluba, također ističe Peraicu kao jednu od glavnih poluga momčadi i najavljuje četvrtu pobjedu pred svojim navijačima. “Svi igrači su zdravi, atmosfera je dobra i odlično se radi. U subotu idemo na pobjedu, poraz bi bio neuspjeh”, rekao je Martinko za naš portal.

Nakon što su Modecu nakon 2 sata i 18 minuta čudne utakmice s 80 slobodnih bacanja, 64 prekršaja, 4 tehničke i ostalih košarkaških privjesaka izgubili, iz križevačkog kluba poručuju da ekipa neće bacit koplje u trnje i otputovat će u Dardu odlučna da skupo proda svoju kožu. U klubu su uvjereni su da će Grgat, Rembert, Sertić, Hrkač, Zrnić i ostatak ekipe odigrati u Baranji utakmicu pod visokim naponom i vratiti duh pobjede u svoju svlačionicu.

“Ove sezone pokazalo se da sve ekipe mogu očekivati pobjede ali i da je domaći teren velika prednost. Mi smo ove sezone pobijedili u gostima i izgubili doma, vjerujem da će i u Dardi sve biti otvoreno. Ovaj tjedan trenirali smo malo bolje i dižemo se u formi. U subotu neka pobjedi bolji, a sezona je još jako duga i omjeri će se mijenjati,” izjavio je za Crošarku trener žabaca Marin Zirdum.

Utakmica se igra u subotu u 19:00 sati.

Related Articles