Dario Drežnjak produžio vjernost Zadru

Još jedna ptica vraća se u Zadrovo gnijezdo: nakon Marka Ramljaka, Karla Žganeca i Adema Mekića prošlosezonski naslov branit će i Dario Drežnjak!

Dario Drežnjak je kao 23-godišnjak prije dvije godine u Zadar stigao iz Širokog te se afirmirao u jednog od najvažnijih košarkaša u momčadi koja je vratila naslov prvaka u Zadar. Turbulentnu sezonu odradio je do kraja uz izvrstan učinak u finalnim utakmicama, a sada je stavio potpis na vjernost za još jednu sezonu.

Prosječno je za 26 minuta u AdmiralBet ABA ligi prošle godine postizao 14,2 poena i 4,5 skokova. Najbolju partiju pružio je protiv FMP-a, u kojoj je postigao 27 poena uz valorizaciju 38. U domaćem prvenstvu postigao je daleko najviše poena u momčadi, čak 498, odnosno 53 više od Luke Božića. U prosjeku je to značilo 11 poena i 6,7 skokova. U sve tri finalne utakmice protiv Splita imao je izuzetno važnu ulogu, a bio je i najbolji strijelac u posljednjoj utakmici sezone na Višnjiku s 19 poena.

Sretan sam što ostajem u Zadru, drago mi je što ću opet surađivati sa trenerom i dijeliti svlačionicu s momcima koji su tu bili i prošle godine. Bili smo stvarno dobra ekipa, veselim se početku sezone i nadam se da ćemo nastaviti ostvarivati dobre rezultate, kaže Drežnjak.

Uz Ramljaka, Žganeca i Mekića u momčad Zadra nakon sedam godina vratio se Lovro Mazalin, novo ime je Patrik Jambrović, a već u srijedu većina njih bit će na raspolaganju treneru Danijelu Jusupu na prvom treningu.

Related Articles