Dario Šarić dogovorio je jednogodišnju suradnju s Golden State Warriorsima

Iako su mnogi zazivali njegov povratak u Europu posljednjih dana, Dario je odlučio ostati u najjačoj ligi svijeta.

Dario Šarić odabrao je ostanak u NBA ligi što znači da ipak neće biti ništa od povratka u Europu. Golden State Warriorsi, kako prenosi pouzdani insajder Adrian Wojnarowski, bit će njegova čak peta NBA destinacija. Hrvatski reprezentativac kao slobodan je igrač s tom je momčadi dogovorio zasad jednogodišnju suradnju, prema tim izvorima.

Nakon Philadelphia 76ersa, Minnesota Timberwolvesa, Phoenix Sunsa te Oklahoma City Thundera Šiši se našao u ekipi koja cilja na NBA naslov. U OKC-u je odigrao samo 20 utakmica, i to u završnom dijelu sezone, a nastupio je i u oba Thunderova ogleda u postsezoni, odnosno u Play-in turniru.

Prema Wojovim navodima, Šarić je bio jedan od najtraženijih igrača koji su preostali na tržištu. Dugo je oklijevao u svojoj odluci, čekajući možda i neku izdašniju ponudu, no na kraju je svejedno završio među Warriorsima, koji su i bili najzainteresiraniji za njegove usluge. Dolaskom Chrisa Paula i Darija Šarića, klupa GSW-a više ne izgleda toliko siromašna, dapače, biti će puno raznovrsnosti na parketu s njima dvojicom na parketu.

Šarić je tako došao u možda i najveću NBA dinastiju svih vremena, jer era trenera Kerra, jednog od najvećih igrača ikada Stephena Currya, te Klaya Thompsona i Draymonda Greena još uvijek traje, a s obzirom kako trener Kerr preferira small-ball postave, Šarić će biti iskorišten na poziciji petice kao najviši igrač u ekipi i startat će s klupe jer se njegove vještine preklapaju s Greenovima dok Looney nudi sasvim drugi paket opcija kada je na parketu…

Related Articles