Dario Šarić i Deandre Ayton u paketu napuštaju Sunse!?

Član prve petorke Phoenix Sunsa i nekadašnji prvi pick drafta Deandre Ayton nije uspio pronaći “zajednički jezik” s managmentom Sunsa po pitanju novog ugovora. Prema neslužbenim informacijama, pregovori su propali budući da Ayton traži max contract, što mu čelnici Sunsa (barem zasad) nisu spremni ponuditi.

Ayton je prošle sezone bio na prosjeku od 14 poena i 11 skokova u regularnom dijelu, dok je u doigravanju statistiku nešto “podebljao” i bilježio 16 poena i 12 skokova. Nakon neuspjelih pregovora, sve se više spominje i mogućnost Aytonova tradea, a kao jedna od opcija spominje se i Minnesota (u korelaciji prijateljstva Karla Anthonyja Townsa i Devina Bookera, te želje da igraju skupa). U sastavni dio “paketa” koji bi krenuo put Minnesote ubrajaju se i Jae Crowder te naš Dario Šarić.

Ipak, valja naglasiti i da Sunsi u cijeloj priči imaju dosta manevarskog prostora. Naime, iduće sezone Ayton je u statusu restricted free agenta, što će značiti da Sunsi mogu matchirati svaku eventualnu ponudu koja sleti na adresu njihovog centra. Isto tako, upitno je koliko momčadi smatra da je Aytonova statistika vrijedna maksimalca.

Uz sve, Dario Šarić je zbog ozljede out i pitanje je hoće li neka ekipa ulaziti u trade za ozjeđenog igrača, ali i žele li se Sunsi jednim tradeom riješiti dva visoka igrača.

Uzimajući sve skupa u obzir, Ayton će ove sezone igrati, između ostalog za svoj ugovor, a za koji će morati ponuditi bolje brojke. U Phoenixu, ili negdje drugdje…

Related Articles