Gorica domaćin deseterostrukom prvaku Austrije

Poslije dvije vezane pobjede u domaćem prvenstvu (Sonik i Zabok) košarkaše Gorice očekuju novi izazovi u Alpe Adria Cupu.

U 1. kolu skupine C Goričani su svladali aktualnog prvaka Slovačke, a sada im u goste stiže ekipa koja je deset puta osvajala austrijsko prvenstvo. BK IMMOunited Dukes dolaze iz Klosterneuburga, gradića od 25 000 stanovnika koji se nalazi par kilometara od Beča, baš koliko je Velika Gorica udaljena od Zagreba. U 80-im godinama prošlog stoljeća bili su prvaci Austrije osam puta za redom, a najuspješnija godina bila im je 2012. – tada su osim prvenstva osvojili i austrijski Kup te Super kup.

Današnja ekipa mješavina je nekoliko domaćih i stranih igrača, a po mrežicu Bikova najopasniji će biti američko krilo James Murray-Boyles te austrijski reprezentativac Valentin Bauer.

Austrijanci u Alpe Adria Cupu imaju dvije odigrane utakmice do sada, obje na domaćem terenu. U prvoj su pobijedili Dabrowu Gorniczu iz Poljske, a u drugoj su izgubili od slovačkog prvaka Spišskih Vitezova.

Tomislav Cvitković (FOTO: KK Gorica/Nenad Mudrinić)

Utakmicu je najavio Tomislav Cvitković koji pruža sve bolje igre u dresu Gorice: “Očekuje nas u srijedu utakmicu protiv Austrijanaca. Nakon dvije izgubljene utakmice u HT Premijer ligi sada smo se vratili na pobjedničke staze s dvije pobjede u zadnja dva kola. Pogotovo nam puno znači gostujuća pobjeda na inače teškom terenu u Zaboku. Podigli smo s tim atmosferu i samopouzdanje ekipe. Imali smo dan odmora nakon kojeg smo odmah krenuli pripremati se za utakmicu u srijedu. Mislim da ako se budemo držali dogovora nova dva boda ne bi trebala biti upitna pogotovo što igramo na domaćem terenu.”

Trener Josip Sesar vjeruje u nastavak pozitivne serije pobjeda: “Nakon dvije dobro odigrane utakmice u domaćem prvenstvu, gdje se vide naznake ponovnog ulaska u dobru formu, dolazi nam momčad Klosterneuburga. Oni u svojim redovima ima 4 strana igrača, te su u 1. kolu Alpe Adria Cupa krenuli sa pobjedom. U domaćem austrijskom prvenstvu imaju omjer 1-1. Momčad koja je izrazito agresivna i nastoje igrati brzu košarku. Mi igramo na domaćem parketu, trebamo ih uvesti u svoj ritam igre, ritam trčanja i utakmice, te se nadamo novoj pobjedi u međunarodnom natjecanju.”

Utakmica se igra u srijedu 20. listopada u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 18 sati uz izravan prijenos na YouTube kanalu KK Gorica.

FOTO: KK Gorica

Related Articles