Dario Šarić: Mijenjao bih nagradu rookieja godine za medalju s Hrvatskom

Hrvatski košarkaški reprezentativac i jedan od najboljih mladih igrača u Europi Dario Šarić, dao je intervju za službene stranice Eurobasketa. Šiši je još jednom očarao košarkašku javnost svojim nastupima i atraktivnim potezima, a svi se sjećaju njegovog dodavanja Bogdanoviću između braće Gasol.

“Prvo sam mislio dodati Popoviću, ali sam vidio Bojana kako utrčava iza obrane. Znao sam da mu moram jako baciti loptu i da treba odskočiti ispod ruku njihovih igrača. Na kraju je ispala jako lijepa asistencija”, skromno je o tom dodavanju rekao Šarić, koji čak ne zna da je poslao loptu između dva Gasola.

Jedan od nositelja naše reprezentacije još jednom je ponovio koliko je cijela momčad “gladna” medalje s velikog natjecanja i kako im je to jedini cilj.

“Svi u ekipi želimo napokon ostvariti dobar rezultat na velikim natjecanjima. Osvajanje medalje ovdje dalo bi nam neprocjenjivo iskustvo i znali bi kako ponoviti takav uspjeh. To bi nam olakšalo stvari na idućim prvenstvima”, rekao je Dario, pa dodao:

“I da sam osvojio nagradu za najboljeg rookieja godine, mijenjao bih je za medalju s reprezentacijom. Svi mi u Hrvatskoj, barem oni koji imaju ikakve veze s košarkom, već jako dugo čekamo neku medalju.”

Da podsjetimo, Hrvatska je medalju posljednji put osvojila prije 22 godine na Eurobasketu u Grčkoj. Potvrdio je Šarić i da se stvari u reprezentaciji odvijaju prema očekivanjima, ističući odličnu utakmicu protiv Španjolske:

“Mi smo zasada zadovoljni svojim nastupom, sve ide prema planu. S obzirom da smo u skupini sa Španjolcima, drugo mjesto je realno, iako smo mi jedina momčad koja im je uspjela parirati. Pobjeda je mogla otići na bilo koju stranu, i sada znaju da i mi njih možemo pobijediti ako se opet sretnemo.”

Šiši je za kraj, kao i izbornik Petrović, istaknuo važnost nadolazećeg susreta osmine finala, kojeg Hrvatska igra protiv Rusije:

“Naša najvažnija utakmica je ona u Istanbulu 10. rujna. Ona će biti presudna, već smo previše puta podbacili, a gotovo svaki put zapeli smo na prvoj prepreci u eliminacijskoj fazi. Ako pobijedimo u toj utakmici, u četvrtini finala imat ćemo puno manji pritisak.”