Srijeda, 4 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Dario Šarić najbolji igrač, strijelac i skakač ABA lige

  Cibonin Dario Šarić najbolji je igrač ABA lige u sezoni 2013/2014, a predvodi ligu po valorizaciji, najbolji je strijelac lige i najbolji skakač. Dominirao je skoro u svakoj utakmici, a jedan je od najzaslužnijih što se Cibona plasirala na Final Four u Beogradu.

  - Advertisement -

  Pred Šarićem je definitivno velika karijera, to je dokazao igrama na EuroBasketu u Sloveniji prošle godine, a sada je to potvrdio i kroz cijelo prvenstvo ABA lige. O kakvom se potencijalu radi dovoljno govori i to da je nakon što su Cibonu napustili Darryl Strawberry i Andrija Žižić, na svojim leđima nosio “vukove” do Final Foura.

  Šarić je u 26 odigranih susreta postigao ukupno 423 poena ili 16,27 po susretu, uhatio je 246 skokova ili 9, 46 po susretu. Bolji od njega je samo Monra Yarou iz Radničkog, ali on je odigrao samo devet susreta te je napustio sastav iz Kragujevca tako da nema 50 posto odigranih susreta. Dario je također na odličnom sedmom mjestu u osvojenim loptama, “ukrao” ih je ukupno 36 ili 1,38 po susretu. U samom je vrhu i po broju iznuđenih prekršaja, ukupno ih je iznudio 133 ili čak 5,12 po susretu. Vodeći je u valorizaciji koja iznosi 21,15 indeks bodova po susretu, a ukupno ih je sakupio 550. Jedino što kvari njegovu statistiku su izgubljene lopte, u toj kategoriji nalazi se na četvrtom mjestu. Izgubio je ukupno 86 lopti ili 3,31 po susretu.

  Odlična sezona je iza Šarića, a hoće li ostati još jednu sezonu u Ciboni ili će otići u Anadolu Efes koji je jako zagrizao za njega ostaje za vidjeti u narednim mjesecima nakon što završi prvenstvo Hrvatske. Svašta je moguće.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE