Dario Šarić ne izlazi na draft, potpisuje za Efes?

Array

Jedan od najboljih mladih hrvatskih igrača, Dario Šarić, navodno niti ove godine neće izaći na NBA draft, već bude potpisao ugovor za turski Anadolu Efes.

Kako je javio ESPN-ov novinar Chad Ford, Dario Šarić niti ove godine neće biti na NBA draftu, već bi trebao s Anadolu Efesom potpisati ugovor u trajanju tri godine, težak čak 8,27 milijuna dolara. Još uvijek se ne zna o kakvom je ugovoru riječ i hoće li u njemu biti klauzula za NBA, ali to bi značilo da vrlo vjerojatno niti sljedeće godine neće biti na draftu. Ukoliko Šarić izađe na draft, a odluči ostati u Europi, stručnjaci se boje da bi se mogla dogoditi jednaka priča kao s Nikolom Mirotićem i Chicago Bullsima, koji već tri godine čekaju naturaliziranog Španjolca i više mu ne mogu ponuditi rookie ugovor.

Podsjetimo se, Šarić je prošle godine također odlučio odustati od drafta te ostati u Ciboni, u kojoj je ove sezone bio jedan od glavnih igrača u ABA ligi. U prosjeku bilježi 16,2 poena te 9,2 skoka po utakmici, s realizacijom šuta preko 50%, a u veljači je bio proglašen najboljim mladim europskim igračem 2013. godine. Do sada je na ljestvici  prema DraftExpressu stajao kao deveti pick na ovogodišnjem draftu.

Related Articles