Darko Kunce umjesto Slavena Rimca vodi U18 reprezentaciju na EP

Array

Košarkaška javnost je s velikim odobravanjem pozdravila izbor izbornika kadetske, juniorske i U20 reprezentacije za Europska prvenstva, te one U19 za Svjetsko. Marijan Mance, Slaven Rimac, Ante Nazor i Damir Milačić su trenerska imena koja nam garantiraju odlične nastupe ovoga ljeta.

Nažalost, trener Cibone Rimac je i prije prvog okupljanja U18 selekcije odstupio, prema pisanju Sportskih novosti u pitanju su privatni razlozi. Od selekcije, sa njim na čelu, očekivali smo siguran pohod na zlato. Pogotovo jer pola selekcije je pod njegovim nadzorom ili nastupa za prvu momčad Vukova u ABA ligi.

Umjesto Rimca, navodi isti izvor, kormilo preuzima instruktor HKS-a Darko Kunce. Je li izbor Kuncea dobar, pokazati će vrijeme. Dragan Bender (Makabi) Ante Toni Žižić, Ivica Zubac, Nik Slavica (Cibona) i Lovro Mazalin, nabrojimo samo neka imena, imaju kvalitetu za medalju i sve ispod nje biti će neuspjeh.

Podsjetimo, tu izuzetno nadarenu generaciju je prije dvije godine na Europskom prvenstvu vodio Tomislav Rupčić. Na kraju smo neslavno završili, osvojeno je šesto mjesto i nismo nastupili na U17 Svjetskom prvenstvu.

Related Articles