Davor Ristović: Ovo nije liga klubova nego privatna liga Lorbeka

Array

Nakon informacija da je ABA liga dodijelila Igokei organizaciju Final Foura ponovno su se oglasili iz Crvene zvezde tražeći da im se dostavi ovjeren sporazum između Eurolige i ABA lige koji je dogovoren 1. ožujka 2013. godine u Luksemburgu.

“Neodgovorno je i neozbiljno da neko na ovaj način određuje mjesto Final Foura, a da pri tome gospodin Lorbek od 6. ožujka do danas nije osigurao klubovima kopiju sporazuma između Eurolige i ABA lige. Svaki dan pokušavam da ga dobijem po nekoliko puta međutim, bezuspješno. Ali, vidim da pojedini mediji imaju mnogo više uspjeha i da on svojim komentarima sporazuma nastavlja da srozava cijelu Ligu”, rekao je direktor Zvezde Davor Ristović.

Ristović je u izjavama za službene web stranice svoga kluba bio oštar, prenosimo izjavu:

“Ovo je novi skandal rukovodstva Lige, neozbiljno je da gospodin Bilić potvrđuje da su Laktaši mjesto odigravanja Final Foura, a da to demantira gospodin Lisac. Čak i predsjednik Igokee nije upoznat s tim, a Radovan Lorbek koji je ovlašten po propozicijama o svemu tome šuti. Neodgovorno je i neozbiljno da neko na ovaj način određuje mjesto Final Foura, a da pri tome gospodin Lorbek od 6. ožujka do danas nije osigurao klubovima kopiju sporazuma između Eurolige i ABA lige. Očigledno Lorbeku nije jasno da su mu propozicije pale, a sad su mu još dodatno izgubile na validnosti, jer je probijen i rok za određivanje mjesta odigravanja Final Foura koji je po propozicijama bio najkasnije 1. ožujak. Svaki dan pokušavam da ga dobijem po nekoliko puta međutim, bezuspješno. Ali, vidim da pojedini mediji imaju mnogo više uspjeha i da on svojim komentarima sporazuma nastavlja da srozava cijelu Ligu.”

Ristović smatra da je upitna regularnost lige i za to direktno optužuje Lorbeka.

“O mjestu odigravanja Final Foura možemo da odlučujemo tek nakon uvida u sporazum i jasnog prijevoda i tumačenja svega što je tamo dogovoreno, a ne na osnovu manipulacija koje Lorbek svakodnevno iznosi u javnost. U protivnom regularnost Lige će biti totalno srušena i onda bi bilo najbolje da Ligu nismo ni igrali nego da smo prepustili Lorbeku da kaže tko će da igra Euroligu što bi bila još jedna potvrda da ovo nije liga klubova nego privatna liga Lorbeka koji se stalno poziva na Bord ABA lige i nekakve njegove usmene konzultacije.”

Ristović je zatražio jasne odgovore od vodstva ABA lige:

“Ono što očekujemo je da se konačno razjasni sporazum između Eurolige i ABA lige i tek nakon toga, jer su ionako svi rokovi iz propozicija probijeni, napravi dogovor oko mjesta odigravanja Final Foura ABA lige. Iz tog razloga još jednom zahtijevamo od gospodina Lorbeka da svim klubovima dostavi potpisan i ovjeren sporazum-”

Da određivanje domaćinstva sve više liči na tržnicu potvrđuje današnja izjava predsjednik Igokee Boris Spasojević da u klubu još nisu dobili dopis da će Laktaši organizirati završni turnir ABA lige i sve informacije koje on ima su one iz medija.

“Zašto bismo bili domaćini? Ako pobijedimo Krku, osigurat ćemo prvo mjesto i Euroligu, pa nam nije potrebno da sebi nabijamo troškove organizacije. To je moj stav, sve što radim, radim u skladu s Upravnim odborom. To je logika stvari”, rekao je Spasojević.

Related Articles