Dean Nemec iz Trešnjevke: Zadovoljni smo

Array

Donosimo vam osvrt Deana Nemeca, trenera ženskog košarkaškog prvoligaša Trešnjevka 2009, na vrlo dobar učinak njegove mlade ekipe i prvoligaškog debitanta u dosadašnjem dijelu sezone.

“Dakako da smo polusezonom zadovoljni jer smo kao nova ekipa u A1 ligi polovicu prvenstva završili na petoj poziciji odmah iza ekipa Novog Zagreba, Gospića, Šibenika i Medvščaka koji raspolažu s nemjerljivo većim financijskim sredstvima od nas u ovom trenutku. Sve ostale, čak 7 klubova, ostavili smo iza sebe i zapravo učinili veliko iznenađenje jer objektivno sezonu smo najavili kao borbu za opstanak u A1 ligi.

Pomoglo nam je dakako što je 4 kola za nas igrala Iva Slišković, ali i nakon njezina odlaska izborili smo četiri pobjede dokazavši da i preostale naše igračice imaju potencijala i kvalitete za više od prvoligaškog prosjeka. U dvije utakmice s treće i četvrtoplasiranom ekipom Šibenika i Medveščaka nismo bili inferiorni i mogli smo parirati. Tako da cilj u nastavku ostaje ponoviti broj pobjeda iz prvog dijela i pokušati iznenaditi nekoga od klubova koji su na tablici bili neposredno ispred nas.

Igračice koje su iznijele največi teret u polusezoni bile su i najstarije Fabbri, Vrinjanin i Čunčić, potom svakako Anja Škara koja je u puno utakmica bila oslonac ekipe i po pitanju skoka i koševa. No, uz sve njih važno je i da smo uspjeli pronaći priliku da i naše mlade igračice Slonjšak, KelavaBura i Rački ravnopravno igraju i dobiju prvoligaško iskustvo.

U drugom dijelu lige bit ćemo igrački jači pa se shodno tome nadamo i boljim igrama i dakako više ispunjenoj dvorani na Trešnjevci što nam je osobito važno.

Ostalim klubovima u ligi želimo Sretnu Novu godinu i puno sportske sreće u nastavku sezone.”

Related Articles