Devet asistencija Planinića u pobjedi Khimkija

Array

Prvu utakmicu u skupini F otvorili su Bešiktaš i Khimki, a u uzbudljivom susretu pobjedu su uspjeli uzeti gosti, rezultatom 75:80.

Domaćini su u utakmicu krenuli čvrsto i prisiljavali Ruse na pogreške te su tako uspjeli ostvariti rano vodstvo. Početkom druge četvrtine Muractan Guler pogađa trice u dva uzastopna napada i vodstvo turske momčadi povećalo se na 26:14, a trener gostiju bio je prisiljen pozvati minutu odmora. Nakon toga, situacija se počinje mijenjati.

Khimki, predvođen asistencijama Zorana Planinića, radi seriju 6-22 i prelazi u vodstvo 34:41, koje su pokušali i zadržati. Za svoju najveću prednost na utakmici od 53:65, ruska momčad može zahvaliti Vitalyju Fridzonu, koji je u trećoj četvrtini u samo 80 sekundi ubacio tri trice.

Tih 12 razlike bilo je dovoljno Khimkiju da se u zadnjoj četvrtini uspije oduprijeti napadima Bešiktaša i u konačnici ostvari pobjedu.

U redovima domaće ekipe najefikasniji su bili Patrick Christopher s 20, Daniel Ewing s 15 te Curtis Jerrels s 12 poena.

Kod ruske momčadi, najbolji strijelac bio je spomenuti Fridzon, s 20 poena i postotkom šuta 80% s trice, a slijedio ga je Paul Davis sa 17 poena. Osim njih, sjajan je bio naš Zoran Planinić, koji je uz 13 poena uspio zabilježiti i 9 asistencija.

Related Articles