Dino Butorac se vratio u Jazine, Amerikanac stigao na probu

Nakon što je prošlu sezonu započeo u Jazine-Arbanasima, novopečenom premijerligašu, a završio u Kvarneru 2010 koji je ispao iz tog društva, Dino Butorac odlučio se na povratak u zadarski klub, čiji će dres nositi iduće sezone.

Ovaj 27-godišnjak stigao je iz Zadra u Rijeku prošle sezone, da bi pomogao Kvarneru u očuvanju prvoligaškog statusa. Međutim, momčadi Marijana Mance to nije pošlo za rukom, unatoč solidnim brojkama Butorca – 9,7 poena i 3,3 asistencije po susretu. Butorac je karijeru započeo u Cedeviti, a put ga je potom vodio u Široki, Jolly JBS, švedski Sodertalje, mađarski Falco i britanski Plymouth, prije nego li se prošle sezone vratio u Hrvatsku. Ovaj 191 centimetar visoki šuter bio je članom reprezentacije Hrvatske do 19 godina, koja je 2009. godine na svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu stigla do brončane medalje.

Na rosteru Jazine-Arbanasa po prvi puta u povijesti kluba mogao bi se naći i jedan Amerikanac. Riječ je o 183 centimetra visokom razigravaču Anthonyu Alstonu, koji je 2016. godine završio školovanje na američkom sveučilištu Texas A&M. On je u Jazine stigao na probu, te će potpisati ugovor s klubom ukoliko zadovolji ukus struke.