Škrljevo bolje od Zadra u prijateljskoj utakmici

Jučer su prijateljsku utakmicu u dvorani na Mavrincima odigrale momčadi Škrljeva i Zadra. Nakon produžetaka su pobjedu odnijeli domaći košarkaši, koji su slavili s 86:83.

Utakmica je pred stotinjak gledatelja imala pravi natjecateljski naboj, a dvoboj je nakon 40 minuta igre završio rezultatom 73:73. U dodatnih pet minuta bolje su se snašli domaći košarkaši i upisali vrijednu pobjedu uoči nastavka priprema za nadolazeću sezonu. Najbolji kod pobjednika bili su s po 14 poena Siniša Štemberger i Brian Williams, dok je kod Zadra najefikasniji s 15 ubačaja bio povratnik Filip Kraljević.

Obje momčadi ovog će vikenda sudjelovati na turnirima u Italiji. Škrljevo nastupa u obližnjem gradu Monfalcone, gdje će na turniru kojeg je prošle godine osvojio talijanski prvak Venezia igrati protiv Udina, a u eventualnom finalu ili utakmici za treće mjesto s boljim ili lošijim iz susreta Agrigento – Alma Trieste. Zadar pak nastupa na turniru u Jesolu, gdje će se prvo sastati s gore spomenutom Venezijom, a potom u utakmici za poredak protiv Primorske ili Šibenika. Prije turnira, danas Zadrani u Ljubljani igraju protiv Olimpije.