Hrvatska u revijalnoj utakmici pregazila Češku

Hrvatska se diže i Hrvatska izgleda moćno. Unatoč tome što smo u posljednjem kolu po skupinama igrali “revijalan” susret protiv Češke, forma je nakon tjedan dana Eurobasketa i prije osmine finala na zadovoljavajućoj razini. Na razini da se ne trebamo nikoga bojati. Pobjeda 107:69 rezultatski ne znači apsolutno ništa, kao i što ne bi značilo da smo poraženi 38 razlike. Međutim, ovime se šalje poruka i to je ono što smo htjeli vidjeti u tim utakmicama gdje je unaprijed upisana pobjeda.

Češka – Hrvatska 69:107 (17:28, 23:26, 20:24, 9:29)
(statistika)

Aco je utakmicu započeo s drugom petorkom Ukić-Krušlin-Ramljak-Buva-Planinić koja je krenula odlično i angažirano u obrani. U niti jednom trenutku protivnik nije vodio, a kako je poluvrijeme odmicalo na terenu su se polako pojavljivali nositelji igre. Prednost je rasla iz minute u minutu do konačnih 69:107.

Babo i Šiši su namjestili nišanske sprave i za 22 minute koliko su oboje proveli na terenu, ubacili 25 odnosno 18 poena te bili najefikasniji kod nas. Izbornik je ponovno imao luksuz da omara igrače. Ovog puta poštedu su dobili Marko Tomas i Luka Žorić.

Protivnika u osmini finala ćemo saznati večeras oko 21,30 nakon raspleta skupine D. Sve u svemu, očekivano. S obzirom na kvalitetu ekipa i prije puta za Rumunjsku je bilo jasno da smo ovih pet susreta mogli smatrati pripremnim. Prevelike razlike kod sve četiri ekipe koje su prošle iz skupine D nema. Samo da smo mi na visokoj razini.