Dino Cinac i Ivan Batur napustili Goricu i pojačali Zabok

Zabok je nakon trenera Tomasa potpisao još dva nova igrača - Ivana Batura i Dinu Cinca, dosadašnje igrače Gorice.

Nakon sezone u kojoj su prvo završili osmi u prvenstvu Hrvatske kroz regularni dio, a zatim se kroz ušicu igle provukli protiv Kaštela za ostanak u najjačem rangu, KK Zabok je odlučio pojačati svoje redove za iduću sezonu.

Prije nekoliko dana su potvrdili dolazak jednog od najperspektivnijih mladih trenera HT Premijer lige Ivana Tomasa, a jučer su doveli jednu od možemo slobodno reći najkonzistentnijih “četvorki” u ligi – Dinu Cinca.

Dino Cinac je posljednje dvije sezone bio član KK Gorica te je u njenom najboljem periodu u povijesti kluba bio jedan od nositelja u ekipi. Nažalost po njih, sve se u samo jednoj sezoni preokrenulo i oni su od Final Four sudionika do posljednjeg mjesta u ligi i ispadanja u niži rang uspjeli stići u manje od godinu dana.

Kumovali su tome odlasci najbitnijih igrača kao što su recimo Borna Kapusta i Mate Kalajžić. Cinac je pak zadržao svoj nivo izvedbi na zadovoljavajućem nivou te je prošle sezone u HT Premijer ligi bilježio brojke od 16.7 poena i 7.1 skokova po utakmici.

Dino se za Crošarku osvrnuo na svoj period u Gorici, ali nam je dao uvid i što očekuje od epizode u Zaboku.

Želio bih se prvo zahvaliti Gorici na šansi koju mi je pružila da dvije sezone odigram doma u krugu obitelji. To je kao što sam i očekivao bila jedna pozitivna i stabilna priča koju predvodi predsjednik kluba, veliki košarkaški zaljubljenik i entuzijast Duško Radović. Prva godina krenula je s dosta promjena i rošada, ali kostur ekipe ostao je na okupu i predvođeni trenerom Mladenom Starčevićem maksimalno smo opustili atmosferu i igrali se košarke. Napravili smo najveći rezultat u povijesti kluba.

 

Druga godina je donijela odlazak nositelja igre Borne Kapuste i Mate Kalajžića koji su diktirali ritam igre u oba pravca. Tu je na žalost od samog početka bila jako teška situacija i borba za pronalazak forme.

Ispričao nam je Dino zapravo i kako je izgledala ova turobna sezona za Goricu

Početkom lige za opstanak smo se posložili, čak smo mi i zaredali sa šest pobjeda na domaćem terenu, ali i u gostima. Stvarno se na treningu osjetila jedna pozitiva i sigurnost da mirno plovimo ka kraju sezone. I onda se u 24 sata dogode dvije ozljede – Milan Luzaić, igrač koji nam je strašno puno dao u svim segmentima igre, zatim i mene te nas udalje s terena do kraja sezone.

To je jednostavno bio šok i sve je krenulo nizbrdo uz kako to već biva na našim prostorima nizom “zanimljivih” rezultata nakon kojih je Gorica napustila HT Premijer ligu. Ostaje velika žal i nadam se što bržem povratku Gorice u viši rang jer ona to zaslužuje! Zahvalio bih se još jednom svim ljudima u klubu i oko kluba te svakom suigraču s kojim sam proveo vrijeme u Gorici.

Nakon razgovora o Gorici, vrijeme je bilo da se Dino osvrne i na ono što ga čeka u budućnosti.

Što se Zaboka tiče to je uvijek jedna pozitivna i zanimljiva priča i sredina. Prošle godine su također imali velikih problema,  možda čak i većih od Gorice, ali sačuvali su status prvoligaša i na tome im čestitam.

 

Moja želja za dolaskom u Zabok nije usputna jer nekolicina ljudi oko kluba se sigurno sjeća da je moj prvi kontakt s Prvom ligom i pokušaj igranja iste započeo baš u Zaboku. Mislim da je to bilo pitanje vremena kada će se desiti povratak i eto napokon se ostvarilo na ja se nadam obostrano zadovoljstvo. Mislim da potpisom trenera Ivana Tomasa, sigurno jednog od najkvalitetnijih i najperspektivnijih stručnjaka koji može biti samo sve bolji u svome poslu naši apetiti moraju biti maksimalni.

Drugo pojačanje potpisano u istom danu je iskusni Ivan Batur, još jedan član KK Gorica, i to posljednje četiri sezone. Raznovrsno nisko krilo je u protekloj sezoni HT Premijer ligi ostvarivao 11.7 poena, 5.4 skoka, 2.5 asistencije u prosjeku po utakmici.

Zabok će u novoj sezoni sigurno biti zanimljiva ekipa koja bi čak i onima iz vrha mogla pomrsiti račune.

Related Articles