Izbornik Dean Nemec za Crošarku: – ‘Mislim da je kvaliteta na našoj strani!’

Hrvatska ženska U18 reprezentacija danas kreće na svoj put kroz knockout fazu Europskog prvenstva B divizije, a prvi suparnik je Republika Irska.

Pred ženskom juniorskom reprezentacijom Hrvatske danas je susret četvrtfinala Europskog prvenstva divizije B u Bugarskoj. Nakon što su s četiri uvjerljive pobjede protiv Danske, Nizozemske, Sjeverne Makedonije i Islanda naše cure osigurale prvo mjesto u svojoj skupini, za protivnika četvrtfinalu dobile su drugoplasiranu reprezentaciju skupine B Republiku Irsku.

Irska je u uvodna dva dvoboja svladala Norvešku i Veliku Britaniju, no potom je u odlučujućem susretu za prvo mjesto u skupini uvjerljivo poražena od Bosne i Hercegovine te su tako završile na drugom mjestu svoje skupine, koje ih je odvelo na dvoboj s Hrvatskom.

Gledajući dosadašnje utakmice kroz turnir, naša reprezentacija bolja je u gotovo svim statističkim parametrima. Ukupan postotak šuta (45%-23%), skokovi (56%-44%), poeni nakon oduzetih lopti (29,5 – 15,3), poeni iz kontre (25,8 – 11,0), poeni iz drugih akcija (17,0 – 7,3).
Uz sav respekt prema reprezentaciji Republike Irske, Hrvatska je ipak izraziti favorit u ovoj utakmici za prolazak u polufinale i svaki drugi rezultat bio bi veliko iznenađenje.
Izbornik Dean Nemec rekao je za Crošarku kako se za utakmicu ekipa priprema kao i za svaku do sada.
Za utakmicu s Irskom pripremamo se kao i za svaku do sada, video i statističkom analizom, taktičkom pripremom kroz trening i razgovore s igračicama. No, mislim da je kvaliteta na našoj strani i da će najvažnije biti da mi budemo kvalitativno na najvišoj mogućoj razini. Sve igračice su zdrave i spremne za igru, osim naravno Franke Ćuklin koja se zbog ozljede zgloba već ranije vratila u Hrvatsku.
Uredništvo portala želi sreću našim curama u današnjoj utakmici!

Related Articles