Odlaskom iz Eurolige Panata gubi korak s konkurencijom?

Već nekoliko dana ne stišava se bura oko Panathinaikosa i njihovog kontroverznog predsjednika koji je Jordija Bertomeua i upravni odbor Eurolige nazvao “lopovima”, prevarantima i mafijašima koji ubiru novac na tuđim zaslugama.

panathinaikos

Zbog raznoraznih problema i trzavica na relaciji Panathinaikos – Euroliga, Grci su već u nekoliko navrata najavljivali odlazak iz natjecanja i prelazak u okrilje FIBA-e. Iako se samo špekuliralo i ratovalo po društvenim mrežama bez nekih konkretnih odluka ili poteza. “Zeleni” se u međuvremenu pripremaju za sljedeću sezonu i izazove pa se polako slažu kockice u rosteru.

_

Lorenzo Brown, donedavni član Crvene zvezde privukao je interes nekolicine Euroligaša, između ostalog i Panate. Amerikanac bi svakako, prema novim informacijama, htio dogodine igrati u Euroligi pa bi odlaskom u FIBA-inu Ligu prvaka igrač vjerojatno odustao od pregovora sa Zelenima.

Prelazak FIBA-i bi otvorio mnoga pitanja i probleme izgradnje rostera jer mnogi najbolji igrači ipak i dalje žele biti dio Eurolige jer je ipak to i dalje najbolja pozornica za vlastitu košarkašku prezentaciju. Stoga, ostaje pitanje kako bi Grci mogli riješiti taj problem u slučaju da se odluče za Ligu prvaka.