Dominantni Široki zamrznuo Žute na -37

Array

U susretu desetog kola regionalne lige Široki je na domaćem parketu pred oko 2500 gledatelja slavio protiv Splita rezultatom 101:64. Od samog početka se znalo ime pobjednika. Široki je imao odlično otvaranje utakmice, uz izvrstan šut koji ga je pratio cijelu utakmicu i svojom igrom je podsjetio na igru iz odlične prošle sezone. Zbog velike prednosti trener domaćih Velić je dao šansu svim svojim igračima. S druge strane Splitu su nedostajali Mimica i Marinelli, pa je strateg Žutih Mladen Erjavec također dao priliku svima.

Široki je susret otvorio petorkom Naletilić, Šutalo, Ramljak, Šakić i Planinić, a za Split su na parket izašli Subotić, Krušlin, Vuković, Dijan i Kraljević. Široki je fenomenalno otvorio utakmicu. Već nakon dvije minute Erjavec je morao zvati minutu odmora jer je na semaforu stajalo 8:1 za domaćine. Dijan uspijeva djelomično smanjiti prednost ali domaćine je išao šut, pogotovo iza linije za tri poena. Split je uspio doći na šest razlike zaostatka pri rezultatu 14:8 nakon šest minuta igre. No Široki na krilima Ramljaka i Planinića radi seriju 9-0 i odlazi na 23:8. Do kraja četvrtine domaćini su još dodatno povećali prednost i rezultat na kraju prve četvrtine je glasio 30:14.

U drugoj četvrtini Velić  daje šansu igračima s klupe koji je odlično iskorištavaju i još povećavaju prednost Širokog.. Trice redom zabijaju Bilinovac, Peršić i Bošnjak koji je sa svoje dvije spektakularne trice digao publiku na noge i Široki odlazi na 44:18. Na drugoj strani jedino Krušlin i Sobin održavaju Žute u igri. U igru kod domaćih ulazi Barać i upravo on dva puta razigrava Planinića koji je već nakon 16 minuta provedenih na parketu skupio 15 koševa i šest skokova. Do kraja poluvremena Barać  je ubacio dvije trice i rezultat na poluvremenu je 59:30. Treba istaknuti kako je Široki na poluvremenu  imao odličan šut:  10-12 za tri, 10-15 za dva, 9-11 s linije slobodnih bacanja.

U trećoj dionici Široki nastavlja odlično igrati, Split u prva tri napada gubi tri lopte zaredom što momčad s Pecare iskorištava i na krilima večeras raspoloženih Ramljaka i Planinića odlazi na 67:32. Nakon toga tempo domaćina se smanjuje i Velić ponovno daje priliku mladim igračima s klupe. Na drugoj strani Sobin veže nekoliko koševa obilježeno svojom prepoznatljivom leđnom tehnikom i gosti uspijevaju prednost smanjiti ispod 30 razlike. No kod domaćih je raspoložen Šutalo koji krade loptu i s četiri vezana  koša ponovno Široki odlazi na 30 razlike i rezultat prije zadnje četvrtine je 75:45.

Split solidno otvara zadnju četvrtinu, Dijan s dvije trice smanjuje na 25 razlike pri rezultatu 79:54. Vukušić radi tehnički prekršaj nad Planinićem i zbog prigovaranja sucu isključuju ga sa utakmice, što koriste domaćini te Planinić i Bošnjak zabijaju po dva slobodna bacanja. Za goste poentira Bender, ali s četiri vezana koša Planinića i tricom Bilinovca domaćini odlaze na 90:56 nakon čega Erjavec zove minutu odmora. Subotić zabija tricu i Dijan polaže za 91:61, no tada mladi Mijo Babić u roku dvije minute zabija dvije trice i dva slobodna bacanja. Na drugoj strani mladi Jukić zabija tricu, te na kraju Bošnjak slobodnim bacanjima zaključuje utakmicu rezultatom 101:64.

Najbolji igrač utakmice je Planinić s 26 koševa, 10 skokova i 10 iznuđenih prekršaja, zatim Šutalo 13 koševa i 5 ukradenih lopti, Ramljak i Barać su dodali 11, a Bošnjak 10 koševa. U redovima gostiju su se jedino izdvojili Krušlin, Dijan i Sobin i to svi sa po 14 koševa.

Related Articles