Durant: Sada je svaka utakmica kao sedma u doigravanju

Array

Američki košarkaši su veliki favoriti olimpijskog turnira u Londonu, a takvo što su zasad i potvrdili s pet pobjeda u skupini. Od srijede, pak, kreće nokaut faza.

U četvrtfinalu SAD igraju protiv Australije (srijeda, 23.15 sati), a nakon toga bi im polufinale donijelo ogled protiv boljeg iz utakmice Argentina – Brazil.

“Hm, svaka iduća utakmica je kao ona sedma u doigravanju. Svi mi u američkoj reprezentaciji smo odigrali dosta takvih utakmica, tako da znamo što nam je činiti”, rekao je jedan od najboljih iz Dream Teama Kevin Durant.

Amerikanci su se dosad uglavnom šalili na parketu, odnosno, igrali koliko im je bilo potrebno za pobjedu. Najbliže su im došli Litavci koji su izgubili pet poena razlike, no sada će se ozbiljnost, kažu iz njihovog tabora, povećati.

“Treba zaboraviti sve ono dosad. Imamo omjer 0-0. Dakle, počinje novi turnir, jer svaka iduća greška je kobna. Isto tako, nemojte očekivati da možemo dominirati u svakoj minuti našeg novog meča. Nismo mi tako dominantni. Sve ove momčadi koje su u četvrtfinalu su jake momčadi. Dakle, tražim borbu, dokazivanje i težak lov na svaku pobjedu”, rekao je izbornik Mike Krzyzewski.

Related Articles