Srijeda, 29 lipnja, 2022
More

  Dva natjecanja, pomlađeni sastav. Koliko može Šibenka ove sezone?

  Ljeto u Šibenci također je, kao i u situaciji Splita, bilo turbulentno po pitanju promjena u klubu – mijenjala se uprava, sportski direktor je otišao, klupu je preuzeo Damir Milačić, a i roster je podosta izmijenjen, iako je smjer ostao isti – davanje što više prilike mladim domaćim snagama.

  U klub se tako vratio domaći dečko Pavao Paić koji je odigrao vrlo dobru sezonu u Osijeku. Patrik Jambrović stigao je iz Zaboka da popuni obje krilne pozicije, dok će bekovsku liniju osnažiti Bruno Rebić koji je sezonu priveo kraju u Alkaru, te Adnan Arslanagić koji je dirigirao napadima Škrljeva.

  S druge strane, odlasci su puno zvučniji, odnosno klub su napustila sva četvorica nositelja igre iz prošle sezone – Milija Miković i Trey Freeman kao prvi i drugi strijelci lige, Henrik Širko koji je u toj kategoriji zauzeo visoko šesto mjesto u cijeloj Premijer Ligi, te Domagoj Šarić kao startni razigravač. Uz to Širko je sezonu završio kao deveti skakač i šesti asistent lige, Miković kao sedmi skakač, a Freeman kao deseti asistent lige. Individualni dosezi koje će biti teško dostići.

  Međutim, ako netko zna kako to treba posložiti, onda je to zasigurno Damir Milačić. Fanatični radnik vraća se u Šibenik nakon što je dio sezone 2015/16 proveo na klupi Jolly JBS-a. U međuvremenu je vodio belgijski Kangarooes i sinjski Alkar, gdje se također nije libio davati šansu mladim domaćim igračima.

  Za očekivati je da će poziciju startnog centra pokriti Paić (205 cm / 1998 god), dok će prve prave minute iza njega čekati mladi Frane Antić (208 cm / 2003 god). Poziciju krilnog centra, uz pomoć na centarskoj, pokrivat će Bruno Solomun (205 cm / 1997 god), a njemu će pripomagati Jambrović (203 cm / 1996 god).

  Startno nisko krilo je mladi Ivan Gulin (200 cm / 2001 god), koji je propustio dobar dio prošle sezone radi ozljede, dok su na poziciji šutera najiskusniji igrač momčadi Domagoj Bašić (195 cm / 1986 god) te novopridošli Rebić (192 cm / 1999 god). Priliku za minutažu na te će dvije pozicije tražiti mladi Marko Vlaić (198 cm / 2000 god), Ivan Živković (200 cm / 2002 god), te Juraj Pleadin (193 cm / 2003 god), koji uz Rebića može pokriti i poziciju razigravača. Igrom bi trebali ordinirati Arslanagić (179 cm / 1997 god) te vrlo talentirani Antonio Klarin (185 cm / 2003 god), dinamični duo koji će svojim tempom pokušati nanijeti štetu protivničkim obranama, a upravo je brzi ritam ime nešto na čemu će trener Milačić inzistirati.

  Na papiru ovaj sastav Šibenke izgleda slabije nego prošle sezone u kojoj su stigli do osmog mjesta ljestvice te ispali u četvrtfinalu doigravanja od kasnijeg prvaka Zadra. Ove sezone Šibenčani će nastupati i u Alpe-Adria Cupu te će biti vrlo izazovno ovako mladu momčad ostaviti u borbi za playoff domaćeg prvenstva uz istodobno igranje na dva fronta. Svakako je pred trenerom Milačićem težak zadatak, ali on je već nebrojeno puta dokazao na klupi Alkara da je sposoban i za najteže izazove.

  DOŠLI

  Pavao Paić (KK Vrijednosnice Osijek)

  Patrik Jambrović (KK Zabok)

  Bruno Rebić (KK Alkar)

  Adnan Arslanagić (KK Adria Oil Škrljevo)

  OTIŠLI

  Valentin Jurković (bez kluba)

  Milija Miković (Mornar Bar)

  Henrik Širko (KB Peja)

  Domagoj Šarić (bez kluba)

  Trey Freeman (Caneros Del Este)

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave