Dvojica Hrvata preselila u Rumunjsku

Array

Iskusni Pankracije Barać i mladi Vedran Nakić svoje će karijere nastaviti u Rumunjskoj. Baraćev novi klub je BCM u Pitesti, dok Nakić odlazi u Mobitelco Cluj Napoca, a obojica su potpisali jednogodišnje ugovore.

Pankracije Barać (196, 31) je dobro poznati igrač hrvatskoj košarkaškoj javnosti. Pazinjanin je karijeru započeo u rodnom gradu, a nakon završetka srednje škole upisuje studij u Zagrebu (FER), te s košarkom nastavlja u Zrinjevcu. Nakon samo jedne sezone među Zelenima, prelazi u Hiron Botinec, iz kojeg 2004. godine odlazi u Zadar. Sa Zadrom je u četiri sezone osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, te je tri puta podizao pokal namijenjen osvajaču Kupa Krešimira Ćosića. Nakon Zadra odlazi u belgijski Charleroi, gdje je u istoj godini, zajedno s Jurom Lalićem, osvojio belgijsko prvenstvo, kup i superkup. Pani se tada vraća u Hrvatsku, gdje nastupa prvo za Zagreb, te potom za Cibonu, a nakon neuspješne epizode na početku prošle sezone u BC Kyivu vraća se u domovinu, te sezonu zaključuje u Svjetlosti iz Slavonskog Broda, u kojoj je prosječno u 11 utakmica ostvarivao 17,5 poena, 4,2 skoka i 2,1 asistenciju.

Vedran Nakić (184, 23) košarkom se počeo baviti u rodnom Varaždinu, od kuda kao kadet odlazi u Sloveniju (Olimpija, Postojna), a 2006. godine vraća se u Hrvatsku među juniore KK Zagreb. Nakon što u Zagrebu nije dobio pravu priliku, Nakić se okušao u Zaboku, Brotnju i Dubravi, a prošle je sezone nastupao za bjeloruskog prvaka Minsk-2006. Tamo je u domaćem prvenstvu bio na prosjecima od 7 poena, 2,2 skoka i 2 asista po utakmici, dok je nešto bolje brojke ostvarivao nastupajući za drugu ekipu prvaka – Minsk-2006 II – koja se također natječe u najjačem rangu bjeloruske košarke.

Rumunjska očito postaje sve privlačnija hrvatskim košarkašima, nakon što su u njoj prošle sezone uspješno nastupali Dino Erceg, Ivan Siriščević, Šime Špralja i Ivan Tomeljak.

Related Articles