U-20: Hrvatska osvojila naslov!

Array

Hrvatski košarkaši do 20 godina osvojili su prvo mjesto na Europskom prvenstvu divizije B koje se igralo u bugarskoj Sofiji, te na najbolji mogući način potvrdili povratak u diviziju A.

Hrvatska je prije svega četiri dana doživjela katastrofalni poraz od Češke (92-67), a danas ju, u rezultatski nebitnoj utakmici, pobijedila 88-80. Prve dvije četvrtine bile su u potpunosti ravnopravne. Naši su dobili prvu dionicu rezultatom 20-16, a onda su u drugoj Česi uzvratili s identičnom razlikom (26-22) i na poluvrijeme se otišlo s neriješenim rezultatom.

Nakon povratka iz svlačionice mladi Hrvati su nastavili sa solidnim napadom, dok su u obrani potpuno “stegli remen” i dozvolili Česima svega 12 poena u 10 minuta. U posljednju se dionicu, nakon 21-12 u trećoj četvrtini, ušlo s +9 (63-54) u korist naše reprezentacije.

Nakon malo više od dvije minute do kraja utakmice Češka je čak i povela 75-74, ali je do kraja susreta zabila još svega pet koševa, dok je Hrvatska ubacila 14 i proslavila povratak u diviziju A konačnom pobjedom 88-80. Podsjetimo da je Hrvatska izborila povratak u diviziju A još prije nekoliko dana kada je ušla u polufinale. Naime, prve četiri reprezentacije vraćaju se u najviši rang natjecanja.

Najbolji u našim redovima bili su Domagoj Vuković s 27 koševa i pet skokova, te Henrik Širko koji je pridodao jedan koš manje, te šest skokova i pet asistencija. Kod Češke je trolist Bohačik (22), Balvin (20) i Križ (16) kombinirano ubacio 58 od 80 poena reprezentacije.

Europsko prvenstvo košarkaša, U20, B-divizija, finale:
Hrvatska
– Češka 88-80

Related Articles