EYOF: Hrvatska poražena u finalu

Array

Hrvatska kadetska reprezentacija je poražena u finalu Olimpijskog festivala europske mladeži u Nizozemskoj. Bolja je bila mlada reprezentacija Srbije koja je uzvratila našoj ekipi za poraz u skupini. Izabranike Tomislava Rupčića koštalo je loše otvaranje susreta. Iako smo u par navrata bili blizu, vraćanje u susret nas je koštalo gubitkom snage i Srbi su u završnici susreta bez većih problema mirno utakmicu priveli kraju.


Hrvatska – Srbija 57:70 (12:20, 26:38, 48:52)

Hrvatska: Skokna 12, Bender 10 (14sk), Kalpić 9, Slavica 7, Kumanović 7, Žižić 7 (7sk), Lazić 4, Zubac 1, Dubelj, Čolak, savić, Gašpert -.
Srbija: Stojanović 14 (9sk), Peno 14 (8sk), Jovanović 11, Kenić 10, Rakičević 10, Simanić 5, Aničić, Čirković, Marinković -, Arnitović -, Spasojević -.


Malo slabije su naši ušli u susret i to se vrlo lako osjetilo na semaforu (14:7), što je natjeralo  Rupčića da pozove minutu odmora koja očito nije pomogla našim igračima i Srbi su vrlo lako kontrolirali rezultat do kraja četvrtine. Najmanji zaostatak bio je kod rezultata 17:12 i našeg propuštenog napada što su Srbi kaznili i na odmor se otišlo s 20:12.

U nastavku smo također loše krenuli pa je već nakon samo dvije minute igre ponovno trener Hrvatske bio primoran zvati minutu odmora (32:20). Srbi su do kraja poluvremena vrlo dobro kontrolirali susret nedopustivši našoj reprezentaciji da smanje na jednoznamenkasti zaostatak.

Treću dionicu su obilježile mini serije naših košarkaša i u završnicu treće četvrtine se ušlo sa samo pola koša zaostatka (45:44). Držali smo se sve do 34. minute kada su Stojanović i Peno povezali par napada i pogodili par šuteva iz vana i tako su odveli Srbiju ponovno na dvoznamenkastu prednost. Vremena, a ni snage nije bilo za povratak u igru. Završilo je s 70:57 u korist Srbije.

Kod naših, koji se pripremaju za Europsko prvenstvo  bez juniora Lovre Mazalina, ponovno je najbolji bio Skokna s 12 poena i četiri skoka. Pomoć je imao i u Benderu (10 poena i 14 skokova). Kod Srba su se istaknuli Stojanović i Peno oba po 14 ubačaja dok je prvi ostvario devet skokova, a drugi osam.

Related Articles