FIBA presudila: Šarić ne igra dok se ne plati odšteta

Array

FIBA je napokon donijela odluku u slučaju najvećeg  hrvatskog talenta Darija Šarića. Klub koji želi Šarića vidjeti u svojim redovima morat će na račun KK Zagreb uplatiti iznos od 550 tisuća eura. Nije to odluka koja zadovoljava igrača, kao niti njegove roditelje, koji su očekivali kako će cifra ipak biti manja.

Podsjećamo, Šarić je nakon završetka prošle sezone odlučio potpisati ugovor s Bilbaom, a španjolski klub bio je spreman za njega platiti 250 tisuća eura. No, u ugovoru je postojala stavka kako mladi Šibenčanin iz Zagreba može otići za milijun eura, te se iz tog razloga u cjelokupnu situaciju morala umiješati krovna svjetska košarkaška organizacija. Premda je u tekućoj sezoni trebao zaigrati na posudbi u Splitu, dok je arbitraža trajala Dario ipak to nije mogao, tako da je prošao određeni period kroz koji je on izgubio igračke minute koje su mu u ovim trenucima potrebne.

Ostaje vidjeti kako će se dalje razvijati ova situacija, koji će točno klubovi iskazati spremnost na izdvajanje iznosa određenog od strane Fibe, te da li će naš mladi košarkaš ovu sezonu ipak provesti u dresu splitskih Žutih.

Related Articles