Foto: Kvarner bez doigravanja, poraz u Rijeci od Šibenika

Array

Šibenčani su uzvratili Kvarneru za poraz na Baldekinu u prvom dijelu lige. Riječanima je ovo šesti poraz i šanse za doigravanje su sada minimalne, pogotovo jer su im do kraja prvenstva ostale utakmice s Cedevitom, Cibonom i Zadrom.

Nakon izjednačenih prvih 17 minuta (31:32), igrači Jeronima Šarina su se serijom 8-0 pred kraj poluvremena odvojili na devet razlike. U nastavku Riječani bolje izgledaju na parketu i u 25. minuti tricom Dine Stipčića poravnavaju rezultat, a u 29. minuti Davor Konjević odvodi nakratko svoju ekipu u vodstvo 60:59.

Kvarner se serijom 8-0 (slobodna Marijana Čakaruna, trice Maura Veljačića i Stipčića) sasvim vratio u utakmicu i dvije minute do kraja poveo 77:74. Međutim, s sedam vezanih poena Kastavac Zoran Vrkić rješava pitanje pobjednika.

Vrkić (na gornjoj fotografiji) je bio prvo ime ovog susreta, postigao je 23 poena uz šut za dva poena od 70 %. Domagoj Bašić je dodao 14, Teo Petani 9, a Bruno Španja 8. Kod Riječana, koji su rano ostali bez Šime Olivarija i uz samo 5 minuta Dine Cinca  Veljačić (19p), Čakarun (16) i Stipčić (13p, 11 sk) su bili najuspješniji

U 12. kolu Kvarner gostuje u Rovinju kod Cedevite, a Šibenik dočekuje Alkar. Raspored, rezultate, statistike i poredak pratite na crosarka.com/hrvatska-muska-kosarkaska-liga.

[nggallery id=137]

Foto: (c) Arsen Miletić

Related Articles