Foto, statistika: Zadar Basketball Tournament

Array

Košarkaši Zadra u trećem i posljednjem susretu na turniru došli su do svoje prve pobjede. Bolji su bili od turskog Galatasaraya pobijedivši rezultatom 75:67. Do pobjede su ih nosili sjajni Josip Sobin i Ive Ivanov koji su postigli ukupno 43 poena.Njih dvojica su bili najbolji igrači Zadra na cijelom turniru, što pokazuju i brojke.

Sobin je prvi skakač turnira s prosječna 8,3 skoka po utakmici, drugi je po broju koševa (16), treći po postotku šuta za dva poena (58,3) i prvi po ukupnoj valorizaciji (64). Ivanov je dobio priznanje za najboljeg strijelca turnira (17,0), dijeli treće mjesto s Mirom Bilanom u skokovima (6,7), a drugi je po index poenima (62).

Iza Ivanova i Sobina na listi strijelaca je treći Andrew Goudelock (Fenerbahçe), Taylor Brown je drugi skakač, James Brian Florence (Zadar) ima najviše asistencija (4,7) i najbolji postotak iz slobodnih bacanja (9-10, 90%), Tomislav Zubčić ima najviše ukradenih (9), za tri poena (9-15, 60%) je bio najprecizniji John Shurna (Darussafaka Dogus), Jamel McClean je izveo najviše slobodnih bacanja (21), Nathan Jawai je prvi po pogreškama (10).

Related Articles