Subota, 31 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Nazor: S ovim rosterom ne bojimo se nikoga

  Nakon utakmice za 5. mjesto manifestacije Zadar Basketball Tournament, u kojoj je Zadar porazio turski Galatasaray rezultatom 75:67, izjave su dali pomoćni trener turske momčadi Yakup Sekizkok i strateg Zadra Ante Nazor.

  - Advertisement -

  Sekizkok je dao kratko viđenje utakmice.

  Nismo započeli utakmicu na dobar način, a posebno nismo uspijevali braniti reket. Također, naši visoki igrači nisu bili učinkoviti niti u napadu, dok smo dopustili zadarskim igračima na višim pozicijama, Ivanovu i Sobinu, da se razigraju. Oni su zajedno zabili više od 40 koševa.

  U zadnjoj četvrtini smo imali period od tri do četiri minute dobre igre, kada smo uspijeli doći blizu Zadru, ali nismo nastavili igrati dovoljno dobro da bi pobijedili. Zadar je posebno dobro odigrao zadnje tri minute utakmice u napadu i tako priveo utakmicu kraju u svoju korist.

  Na upit o tome kako je doživio cjelokupni turnir, kaže sljedeće:

  Što se turnira tiče, bio je odličan. Bilo je jako dobro biti ovdje, također s drugim turskim momčadima. Utakmice su bile teške i neizvjesne, što je dobro iskustvo za nas s obzirom da je ovo period kada nastojimo posložiti svoje redove, oko petnaest dana prije prve službene utakmice. Još nismo spremni, a ovaj turnir nam je mnogo pomogao. Hvala puno organizatorima što su nas pozvali u Zadar.

  U zadarskim redovima, posebno ga se dojmio Josip Sobin.

  Niski centri, posebno Sobin, igrali su sjajno. On me iznenadio. Gledali smo ih i u prijasnjim utakmicama i mogu reći da su dobri, pogotovo Sobin koji je dobar dodavač i dobar igrač na niskom postu. Bilo je iznenađenje vidjeti ga kako igra protiv naših visokih igrača danas, gdje je napravio odličan posao.

  Na pitanje novinara o tome gdje je glavni trener, Ergin Ataman, koji nije došao na press konferenciju nakon utakmice, što je pomalo čudan potez turskog stratega, odgovorio je:

  Gospodin Ataman trenutno se odmara.

  Ante Nazor istaknuo je pronalazak balansa između dobre obrane i dobrog napada kao ključ pobjede.

  Mislim da je ovo pripremni period sezone gdje zasigurno rezultat nije u prvom planu, već naš nastup. Posebno sam zadovoljan danas time što je došla pobjeda kada smo uspjeli pomiriti napad i obranu. Mi smo jako dobro funkcionirali defanzivno u prvoj utakmici protiv Fenerbahcea, a protiv Darussafake smo igrali jako dobar napad dok je obrana bila puno lošija. Sad smo uspjeli pronaći jedan balans između te dvije faze i to je rezultiralo pobjedom protiv Galatasaraya, za kojeg ne treba spominjati kakav je tim, a ni koliko nam znači ova pobjeda te turnir u globalu.

  Smatra kako je sam turnir puno donio njegovoj momčadi.

  Najvažnije od svega jest da moji igrači shvate da su ovdje sve igrači od krvi i mesa te da jednim požrtvovnim radom i pametnom igrom možemo i mi doći na njihova mjesta. To je jedan motiv kojeg su oni doživjeli na svojoj koži u ovih nekoliko dana. Zato se iznimno zahvaljujemo organizatoru koji je doveo ove ekipe u Zadar. Ovaj turnir nam je pokazao određene crne rupe, određene nedostatke, a mi ćemo ih nastojati popraviti u narednih petnaestak dana do početka lige.

  Ante Nazor
  Foto: Mateo Smolić-Ročak

  Na poseban način zahvalio se najvjernijoj publici.

  Smatram da je ovo jedan novi Zadar, jedan mladi Zadar, možda najmlađa ekipa u povijesti kluba, koliko mi je poznato. Ovo je Zadar koji može napraviti veliki napredak. Budući da je ovo početak sezone, mislim da trebamo ići svi u tom smjeru i zato zahvaljujem ovih 2000 naših najvjernijih navijača koji nas stalno bodre, što su baš danas bili u dvorani. Zahvaljujem im na poseban način.

  Centarske napadačke opcije posebno su iznijele ofanzivni teret, no Splićanin je istaknuo i neke druge elemente napada.

  U realizatorskom dijelu visoki igraču su prednjačili, da. Mada, mi smo igrali s tri ball-handlera u jednom trenutku. Znači, to povezivanje vanjske i unutrašnje igre Florencea, Bošnjaka i Lovre Bašića, jest možda jedna skrivena dimenzija, ali puno su oni, vjerujte mi, utkali u napad, a posebno u kreaciju koja se ne može staviti niti u kakvu šablonu.

  Postavljeno je pitanje o dovođenju još jednog ili dvojice igrača ne bi li se izbjegla borba za opstanak, što je bio slučaj zadnjih godina.

  Jedan može, dva teško, kako je meni poznato. Mislim da nam je prijeko potreban unutarnji igrač i nadam se da ćemo to realizirati. U reketu nam je potreban taj igrač jer smo tanki a sezona je duga. Moramo tu definirati situaciju da bar s četiri visoka igrača započnemo natjecanje. Ali, ako Bog da zdravlja i ako nastavimo ovako raditi, s ovim rosterom nikoga se ne bojimo i zato sam apostrofirao na početku da očekujem sredinu tablicu jer je u mentalnom sklopu ljudima i igračima, auditoriju koji voli košarku, puna kapa borbe za ostanak u ligi.

  Nekoliko rečenica, potaknut novinarskim pitanjem, posvetio je i mladom Franku Šangu.

  Ja jako dugo pratim momka. Čak sam kazao da sam možda i ja pogriješio što mu i prije dvije godine nisam dao šansu kad sam bio ovdje trener, kao nekim igračima koji to nisu bili zaslužili. On ima taj talent šuta i to se treba respektirati. Za radni dio košarke smatram da je još relativno mlad i da može dosta napredovati u tom smislu. Činjenica je da igračima treba dati određeno samopouzdanje, određeni status, da se taj njihov talent iskaže. Pratio sam Franka i prošle sezone u Slavonskom Brodu, često to nije bilo dobro, ali ovo je potvrda koliko se kvalitetnim radom i usmjeravanjem može napraviti.

  Postojala je i konstatacija kako su se na pripremnom turniru mogle vidjeti puno bolje predstave nego li prije dvije godine, kada je Nazor bio trener u svom prvom mandatu, i kada su na domaćem terenu viđene neke slabije partije protiv lošijih protivnika nego li su to bili ovi na Zadar Basketball Tournamentu.

  Gledajte, ja sam sad puno bolji trener nego li sam bio prije dvije godine. I ovi igrači su napravili velike iskorake. Mislim da se i ekipa promijenila u usporedbi s prethodnom. Pozitivna kemija u momčadi se snažno osjeti, što je po meni važnije i od taktike igre, ako baš hoćete. Ovo je različita momčad i ne bih je uspoređivao s momčadi od prije dvije godine.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE