Ususret četvrtom izdanju Klupskog kupa Dražen Petrović

Array

Sutra će biti poznati detalji oko organizacije četvrtog finala Klupskog Kupa Dražen Petrović koji se održava u subotu 27. rujna, a na kojemu igraju Cedevita i Cibona u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

U Muzeju Dražen Petrović u 13 sati konferenciju za novinare će voditi član projektnog tima Kupa Željko Pavličević, a nazočni mediji imati će prilike prenijeti riječi trenera klubova finalista, Jasmina Repeše i Slavena Rimca. Cedeviti je ovo treće finale, Cibona je igrala posljednje dvije godine, a Zagreb je nastupio u premijernom izdanju.

Vitamini su ostvarili tri seniorske pobjede, ali im je samo protiv Zagreba 2011. godine ona bila odlučujuća za ukupnu pobjedu. Cibosi su zbog uspjeha svojih mlađih selekcija na svom parketu imali dva velika slavlja koja podižu samopouzdanje uoči nove sezone. Cedevita ima ove godine priliku uzvratiti svom gradskom rivalu jer je po procjenama veliki favorit. U seniorskoj konkurenciji su u prednosti dok su se pojačali u juniorskoj i pogotovo kadetskoj selekciji koju su uoči početka nove sezone pojačali sa pet kvalitetnih mladih igrača.

Kod Cibone najjače novo ime je Ante Toni Žižić i biti će zanimljivo vidjeti što može napraviti u juniorskoj, ali i u seniorskoj utakmici. Ovih dana je i mladi Osječanin Karlo Uljarević (1998) zamijenio dres Sokolova s onim Vukova, a iz Graza je stigao i 16 godišnji Josip Popić, “div” visok 210 centimetara i težak 130 kilograma.

Organizacijski odbor Kupa bira i Naj košarkaške osobe godine. U užoj konkurenciji za najboljeg trenera su Repeša i Rimac, Dario Šarić i Bojan Bogdanović za najboljeg igrača, a biti će dodijeljene i nagrade za najbolju navijačku skupinu, gospodarstvenika, dužnosnika i novinara godine. Sva događanja oko Kupu naći ćete i na našem portalu.

U nastavku donosimo vam fotografije i statistike utakmica sa prošlogodišnjeg finala.

Cibona : Cedevita 2:1 (2013)

Kadeti:

Antonio Jularić/kadeti Cibone
Kadeti Cibone slavili su protiv Cedevite – Foto: Saša Trifunovski

[rezultat id=572]

Juniori:

arapovic
Marko Arapović prošle godine u Ciboninom, ove u Cedevitinom dresu

[rezultat id=573]

Seniori:

Šarić vs Zubčić
Zubčić je u odnosu na prošlu sezonu ostao u Cedeviti, Nolan Smith i Dario šarić su u Turskoj Foto: Saša Trifunovski

[rezultat id=574]

Cibona vs Cedevita
Foto: Saša Trifunovski

Related Articles