Gorica u Vukovaru do druge pobjede u kvalifikacijama

Array

Gorica je opravdala ulogu favorita i bez Nine Primorca je prošla neokrznuta gostovanje u Vukovaru. Domaćin je imao priliku sredinom posljednje četvrtine učiniti ovu utakmicu neizvjesnom, no nakon promašenog zicera gosti su se vrlo brzo odvojili.

[rezultat id=730]

U ugodnom ambijentu sportske dvorane u Borovo naselju domaćin je na početku održavao minimalni zaostatak u odnosu na favorizirane goste. Četvrtinu su završili na samo dva poena minusa (15:17), iako im je postotak šuta bio slabašnih 26% (6/23). U utakmici su ih držali centri Dario Pušić i Dušan Bogdanović koji su u tih prvih deset minuta već imali 10 skokova. Spomenimo da je prvi koš, i to tricu, za Borovo na utakmici postigao Danijel Katavić koji je kasnije do kraja utakmice uporno šutirao još jedanaest puta, bezuspješno.

Na početku drugog dijela Pušić poravnava na 17:17, a u nastavku Filip Bundović preuzima inicijativu i postiže 10 od 22 poena svoje momčadi uz pet skokova. Na odmor prvak Centra odlazi s prednošću od 39:31.

Početak drugog poluvremena pripada igračima Zvonimira Kovačevića koji vrlo odlično igraju u obrani prisiljavajući domaćine na greške. Vrlo brzo ostvaruju dvoznamenkastu prednost, a sredinom trećine su imali i 18 poena viška. Do tada dobro čuvani Mihael Bekavac (u prvom dijelu postigao samo četiri poena) dobiva više prostora i uzima više šuteva što je rezultiralo osjetnom smanjivanju razlike.

U posljednjoj četvrtini, pet minuta do kraja, budi se nada kod domaćina. No nakon što već umorni Pušić ne uspijeva zabiti ispod koša za zaostatak od samo šest poena, gosti igraju ozbiljnije i osiguravaju sigurnu pobjedu.

U pobjedničkom sastavu Bundović je upisao dupli učinak, 22 poena i 11 skokova, 18 ubačaja je dodao Filip Tušek, a 13 Vlado Pašalić. Bekavac je kod poraženih postigao 24 koša, a ponovno je Pušić imao odličan obrambeni učinak od 18 skokova (protiv Ribole 20), a za drugi double double je dodao 10 poena.

Najbolje igrače u A1 kvalifikacijama pos vim elementima statistike možete pogledati na ovom linku.

Statistika A1 kvalifikacije

Borovo u subotu igra u Škrljevu (19:00), a Gorica je slobodna sljedeće kolo.

Podbacivanje - Ivan Papac i Dario Pušić - Foto: Igor Đuran
Podbacivanje – Ivan Papac i Dario Pušić – Foto: Igor Đuran
Filip Bundović i Danijel Katavić - Foto: Igor Đuran
Filip Bundović i Danijel Katavić – Foto: Igor Đuran
Filip Tušek
Filip Tušek
Dušan Bogdanović vs Vlado Pašalić
Dušan Bogdanović vs Vlado Pašalić
Mihael Bekavac i Ivan Gazić
Mihael Bekavac i Ivan Gazić – Foto: Igor Đuran

Related Articles