Gorica igra protiv MZT-a, Sesar poručio:”Imamo šanse”

Nakon odlične igre i pobjede protiv domaćina četvrtog turnira ABA 2 lige Zlatibora, košarkaši Gorice će u četvrtak u 13 sati igrati protiv MZT-a iz Skopja. Momčad Josipa Sesara pokazala je kako je itekako konkurentna u ovom natjecanju i zbilja ostaje žal zbog propuštanja prvog turnira na Zlatiboru.

“Iskreno mi je žao što nismo mogli doći na prvi turnir ovdje na Zlatibor i to nam nedostaje u ukupnom poretku. Što je tu je, moramo gledati prema naprijed. Znali smo da domaćinu nedostaje nekoliko igrača i znali smo da smo kvalitetniji. Dobro smo se pripremili, ali smo imali neku psihološku blokadu u prvom poluvremenu. Cijelo vrijeme smo igrali ‘koš za koš’, iako smo imali nekoliko prilika otići na veću razliku, ali nismo uspjeli. Dogovorili smo se da ih u drugom poluvremenu pokušamo ritmom i svojom agresivnom obranom izmoriti, što smo i napravili. Pokazuje to njihova samo 23 poena u nastavku. Čestitam svojim igračima.”  – rekao je Sesar te nastavio.

“MZT je momčad sastavljena kao jedan od favorita ovog natjecanja. Imaju par makedonskih reprezentativaca, a imaju i nekoliko odličnih stranaca. Igra im je naslonjena na centra Bojića koji je nezgodan, k tome i  ljevoruk. Dosta je sposoban u rješavanjima situacija jedan na jedan pod obručem. Međutim, mi ćemo se dobro pripremiti, imamo danas završni trening i napravit ćemo scouting najbolje što možemo. Vidjet ćemo na utakmici što nas čeka, uz malo sreće i dobar dan mislim da imamo neke svoje šanse.”

_