Gorica osigurala prvoligaški status

Array

Kaštela nisu uspjela pomoći susjedu s Gripa i pobijediti na gostovanju u Gorici u posljednjoj utakmici Lige za ostanak. Slavili su domaći 87:79 i tako osigurali novu prvoligašku sezonu.

Kaštelani su na posljednje ovogodišnje gostovanje otišli bez Damira Rančića i Miše Diminića, ali su se zahvaljujući tricama Ćubele i Jukića odlično nosili s motiviranim domaćinima.

Nakon plus pet (29:24) Bralićeve momčadi na isteku prve dionice, Oršulić ih vodi do maksimalnih plus sedam (33:26). Do kraja prvog poluvremena domaći su anulirali zaostatak i stigli do minimalne prednosti (44:43).

Zahvaljujući koševima Majcunića, Herendića i Petrovića Gorica se počela odvajati sredinom treće četvrtine. Početkom posljednje dionice prednost je domaćih košarkaša otišla na deset poena, a sve do kraja susreta Bralićeva se momčad više nije uspjela približiti na manje od pet poena.

Najefikasniji kod Gorice bili su David Ušić (23p, 12sk), Marko Petrović (20p, 6sk, 3as), Dominik Herendić (13p, 4sk, 4as) i Roko Rogić (13p, 9sk, 5as). Ivan Ćubela (21p, 3sk, 7as), Ivan Jukić (14p, 3sk, 4as) i Hrvoje Oršulić (12p, 7sk) prednjačili su u poraženoj momčadi.

Related Articles