Jolly uvjerljivom pobjedom zaključio sezonu

Array

Košarkaši šibenskog Jollyja zaključili su sezonu još jednom uvjerljivom pobjedom. Iako su ostanak u prvoligaškom društvu osigurali prije dva kola, momci pod vodstvom sportskog direktora Davora Vidačaka na svom Baldekinu nisu imali niti malo milosti za goste iz Osijeka.

Domaći sastav koševima Mate Mrve, Luke Kature i Ozrena Pavlovića utakmicu otvara nizom 7:0 koji prekida Robert Kujundžić pogotkom s linije za slobodna bacanja. U iduće dvije minute Osječani dobro iskorištavaju promašaje domaćina pa preko Dejana Meznarića, Filipa Tončinića i Arijana Došena odgovaraju serijom 10:2 i preuzimaju vodstvo.

Prednost gostiju trajala je vrlo kratko jer Pavlović odmah u sljedećem napadu izjednačava rezultat, a potom i vraća prednost na stranu Šibenčana. Do kraja četvrtine Jolly koševima Kature i Paška Vrlike odlazi na +5.

Držali su se Brokeri blizu prvih par minuta druge četvrtine, no Šibenčani rade novu 7:0 seriju kojom odlaze na +11. Imao je domaći sastav +15 četiri minute prije kraja poluvremena, ali raspoloženi Tončinić sa pet uzastopnih koševa vraća nadu gostima.

Zakucavanjem i tricom Kature, a zatim i polaganjem Mrve Šibenčani na otvaranju drugog poluvremena rade još jednu 7:0 seriju kojom se odvajaju na +17 i praktički rješavaju utakmicu u svoju korist.

Do kraja susreta domaći igrači u potpunosti kontroliraju tijek utakmice, a tri minute prije kraja košem Ivana Perkovića dolaze do najvećih +34 (92:58). Tončinić i Luka Pandurić sa sedam uzastopnih koševa u zadnjoj minuti uspijevaju malo ublažiti uvjerljivi poraz.

Vrlika je sa 20 koševa i 11 skokova bio najbolji pojedinac u pobjedničkom sastavu, dok je kod gostiju još jednu odličnu partiju pružio Tončinić sa 27 poena i 10 skokova.

Related Articles